וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתחדשות טיסות השכר מסקנדינוויה לישראל ולאילת - לאחר הפסקה של שמונה שנים

עירית רוזנבלום

9.3.2008 / 11:54

זאת, בעקבות הסכם עם סיטונאי התיירות השני בגודלו באירופה



כ-60 טיסות שכר מהלסינקי ומשטוקהולם לתל אביב ולאילת צפויות להביא לישראל כ-10,000 תיירים במהלך 2008-9. זאת בעקבות הסכם עם סיטונאי התיירות השני בגודלו באירופה - נקרמן-תומאס קוק ההולנדי, שישווק חבילות סיור לישראל החל מחודש אוקטובר 2008.



פעילות משרד התיירות במדינות סקנדינוויה, הביאה גם את חברת Matka Vekka הפינית להודיע ששוכנעה על ידי המשרד כי לאילת פוטנציאל תיירותי שאינו מנוצל בשוק הפיני ולכן החליטה לראשונה, להתחיל ולשווק חבילות נופש לאילת ולסיורים ברחבי ישראל. פעילות זו תתלווה להפעלת טיסת שכר שבועית מהלסינקי לאילת (דרך עובדה), החל מחודש אוקטובר 2008 ועד לסוף חודש אפריל 2009, בסך הכל צפויות להגיע לישראל כ-26 טיסות שכר, בהן למעלה מ-5,000 תיירים.



חברה זו פועלת שנים רבות בפינלנד ומשווקת יעדים שונים בעולם. בבעלות מטקה-וקה גם חברת תעופה המונה 8 מטוסים חדישים.



במקביל הודיעה חברת סברה-טורס השוודית, כי תשוב ותפעיל גם השנה 33 טיסות שכר משטוקהולם לתל-אביב בשיתוף פעולה עם חברת ישראייר, בין החודשים מארס לנובמבר 2008. מדובר בלמעלה מ-4,500 תיירים הצפויים להגיע בטיסות אלו.



לחברה הסכם "רשת-ביטחון" המבטיח פיצוי במקרה של מחסור בנוסעים, למרות זאת, גורמים בענף מעריכים כי הטיסות יתמלאו, עקב הביקושים, המראים גידול של כ-20% בהזמנות לעומת השנה הקודמת.



התיירים של נקרמן-תומס קוק יגיעו באמצעות טיסות מאמסטרדם לטאבה שבסיני ויעברו לישראל דרך מעבר הגבול. נקרמן פעלה בעבר בישראל והפסיקה את פעילותה בארץ בסוף שנת 2000 עם פרוץ האינתיפאדה.



בשנת 2007 ביקרו בישראל כ-45 אלף תיירים ממדינות סקנדינוויה. בחודש ינואר 2008 הגיעו לישראל 2,205 תיירים - גידול של 16% לעומת ינואר אשתקד. לדברי מנכ"ל משרד התיירות, שאול צמח, כניסתם של סיטונאי תיירות וחברות תעופה חדשות, צפויה לעודד גורמים נוספים בשווקים לשלוח תיירים לישראל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully