וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של חברת הטלוויזיה יוניוויז'ן של חיים סבן

סוכנויות הידיעות

9.3.2008 / 14:17

ההורדה ההורדה באה בעקבות רווחים נמוכים מהצפוי במכירת חטיבת המוזיקה של החברה



חברת דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס (S&P) הודיעה בשבוע שעבר על הורדת דירוג האשראי של יוניוויז'ן, חברת הטלוויזיה ההיספנו-אמריקאית אותה רכש בשנה שעברה חיים סבן.



S&P נימקה את הורדת הדירוג מ-B ל-B מינוס בציפייה לרווח גדול יותר ממכירת חטיבת המוסיקה של יוניווז'ן. החברה מכרה את חטיבת המוסיקה לחברת יוניברסל מיוזיק תמורת 153 מיליון דולר, מתוכם 113 מיליון דולר יגיעו לידי יוניוויז'ן מיד עם סגירת העסקה.



"הסכום היה נמוך בהרבה מהצפוי", ולא מספיק על מנת להחזיר חוב בסך 500 מיליון דולר שמועד פרעונו מארס 2009, לדברי S&P. "בכוונת יוניוויז'ן למכור נכסים והשקעות נוספים על מנת להחזיר את יתרת החוב", כתב אנליסט S&P מייקל אלטברג.



יוניוויז'ן דיווחה על הפסד בסך 201 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2007. ההפסד מיוחס ברובו לתשלום ריבית בסך 190.1 מיליון דולר, הקשור לרכישת החברה על ידי קבוצת משקיעים פרטיים בהובלת חיים סבן תמורת 12.3 מיליארד דולר.



הרוכשים, שבנוסף לסבן מונים גם את פרובידנס אקוויטי פרטנרס, תומס ה. לי פרטנרס, מדיסון דירבורן פרטנרס וטקסס פסיפיק (TPG), לקחו הלוואות בסך 10 מיליארד דולר למימון העסקה.



ההפסד הנקי מגיע לעומת רווח בסך 99.7 מיליון דולר שנה קודם לכן. הכנסות החברה עלו ב-6.1% ל-544.3 מיליון דולר. הרווח התפעולי, לפני פחת והפחתות, עלה ב-10.9% ל-248 מיליון דולר ברבעון.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully