משרד האוצר הגרמני הודיע בסוף השבוע כי הוא סירב להזדמנות שנייה לרכוש מידע אודות העלמות מס שביצעו אזרחים גרמנים באמצעות חשבונות בבנק בליכטנשטיין. זאת, לאחר שכבר אישר בחודש שעבר כי שילם למודיע תמורת מידע שחשף העלמות מס בסך מיליארדי דולרים, שביצעו אזרחי המדינה באמצעות חשבונות בנק בנסיכות.
דובר משרד האוצר הגרמני, תורסטן אלביג, מסר כי עורכי דין שפעלו בשם מודיע המרצה עונש מאסר בצפון גרמניה, הציעו לממשלה דיסק שהכיל מידע סודי אודות לקוחותיו הגרמנים של הבנק LBB בליכטנשטיין, אך ציין כי המשרד סירב להצעה. "אף מידע לא הגיע לידינו", אמר אלביג.
ערוץ הטלוויזיה הגרמני ARD דיווח כי המודיע נאסר באשמת סחיטה, לאחר שניסה לסחוט מ-LLB תשלום בסך תשעה מיליון יורו (13.8 מיליארד דולר), ואיים כי אם לא יקבל את הכסף, יחשוף את סודותיו של הבנק.
לטענת עורכי דינו, הדיסק שהציע המודיע לרשויות כולל את שמותיהם של 2,000 אזרחים גרמנים שהסתירו יותר מארבעה מיליארד יורו בליכטנשטיין.
גרמניה חוקרת בימים אלה חשדות לפיהם רבים מחבריה של האליטה העסקית במדינה ביצעו העלמות מס בסך מיליארדי דולרים באמצעות העברת כספים לחשבונות בנק בליכטנשטיין. כאמור, גרמניה אישרה בחודש שעבר כי היא שילמה למודיע שעבד בעבר בבנק LGT בליכטנשטיין תמורת מידע הנוגע להעלמות מסים שביצעו אזרחי המדינה.
העיתונות הגרמנית זיהתה את המודיע שממנו כן נרכש מידע, כאדם בשם היינריך קיבר, בן 42. קיבר הורשע ב-2004 בהונאה, לאחר שגנב מידע ממעסיקו באותה תקופה - בנק LGT - הבנק הגדול ביותר בליכטנשטיין, הנשלט על ידי משפחת האצולה של המדינה. לטענת הבנק, הרשויות הגרמניות שילמו תמורת רשימת הלקוחות שקיבר גנב ממנו ממנו ב-2002.
החקירה הגרמנית, שזיעזעה את קהילת העסקים במדינה, התפשטה בשבועיים האחרונים ל-15 מדינות לפחות, בהן בריטניה וארה"ב. גם במדינות אחרות פתחו בחקירת חשדות כי אזרחיהן ניצלו את חוקי החשאיות הבנקאיים בליכטנשטיין כדי להעלים מסים.
ליכטנשטיין ידועה בשל חוקי החשאיות שלה הנוגעים לבנקאות, המאפשרים לאנשי עסקים לעשות בחשבונות הבנק במדינה שימוש כמקלט מס.
פעם אחת מספיקה: גרמניה סירבה לשלם שוב תמורת מידע אודות העלמות מס בליכטנשטיין
TheMarker
9.3.2008 / 17:59
משרד האוצר הגרמני אישר בחודש שעבר כי שילם תמורת מידע על העלמות מס שביצעו אזרחי המדינה