הדולר ממשיך לצנוח גם הבוקר כשהוא מאבד 0.4% ונסחר ברמה של 3.563 שקלים. בכך משלים המטבע האמריקאי צניחה של 7.3% מתחילת 2008. הפעם האחרונה בה נסחר הדולר ברמה דומה היתה בינואר 1998 כך שמדובר ברמת שפל של יותר מ-10 שנים.
אמנם בחודשיים האחרונים נסחר הדולר ללא מגמה ברורה תוך הפגנת תנודתיות, אולם בשורה התחתונה, גם אם זה קורה אט אט, ממשיך הדולר לאבד גובה. ירידת הדולר פוגעת בתעשיינים שהדולרים שהם מקבלים מחו"ל שווים כעת פחות שקלים. קול הצעקה שהשמיעו היצואנים הללו לא נעלם גם מאזניו של בנק ישראל שהפתיע את השוק והוריד את הריבית ב-0.5% בסוף פברואר. באותו יום נסחר המטבע האמריקאי ברמה של 3.58 שקלים.
לעמוד המט"ח של TheMarker
הורדת הריבית הועילה לזמן קצר בלבד. מאז הספיק הדולר להמשיך ולסגת והוא מרוחק כעת בכ-0.5% מרמתו ערב הורדת הריבית. היחלשות הדולר היא כמובן, אינה עניין מקומי בלבד. בעולם, נסחר המטבע האמריקאי ברמה של 1.5352 דולר ליורו ? קרוב לרמת שפל של כל הזמנים.
הדולר צונח לשפל של יותר מ-10 שנים: מאבד 0.4% ל-3.563 שקלים; רחוק בכ-0.5% מרמתו ערב הורדת הריבית
טל לוי
11.3.2008 / 8:50