וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנחנו דור מזומן

אפרת אדיר

11.3.2008 / 11:01

הם מוציאים מאות שקלים בחודש על ביגוד; נסעים לחו"ל פעם בחודשיים; רוכשים מותגי יוקרה ואפילו מתכוונים בקרוב לפתוח עסק עצמאי; מחקר מיוחד של חברת לעומק התודעה ו-TheMarker בדק את פלח השוק המסקרן ביותר של הדור הצעיר



בעבר, צעירים בני 21 פנו בעיקר לעבודות מזדמנות במלצרות, ברשתות מזון מהיר ובשליחויות. אבל כיום, כולם רוצים להיות עצמאיים. שיעור גבוה מאוד של חיילים, בליינים, סטודנטים וגברים בגילאי 18-35 רוצה לפתוח עסק עצמאי - כ-50%, לעומת 33.6% מכלל האוכלוסייה. כך עולה מסקר שנערך בעבור TheMarker על ידי מחלקת המחקר של חברת לעומק התודעה שיווק לצעירים, ומתבסס על מאגר הנתונים של TGI. לדברי זיו פופלבסקי, מנכ"ל ושותף בלעומק התודעה, "צעירים אחרי צבא חושבים שהם יכולים לכבוש את העולם. יש להם הרבה רעיונות ורובם מעוניינים לפתוח עסק עצמאי ולהצליח".



לצעירים חשוב להיראות טוב, להתבלט וללבוש מותגים מוכרים. 32.1% מהבליינים ו-44% מהחיילים מצהירים כי הם אוהבים להתבלט בחברה באמצעות הלבוש, לעומת 18.2% מכלל האוכלוסייה. הבליינים גם נוטים לבזבז יותר כסף מכלל האוכלוסייה על ביגוד והנעלה - 3.4% מהם מעידים כי הם מוציאים על ביגוד והנעלה יותר מאלף שקל בממוצע בחודש, לעומת 1.8% מהסטודנטים, 2.5% מהקרייריסטים הצעירים, ורק 1.5% מכלל האוכלוסייה שמבזבזים סכום כזה בממוצע בחודש. החיילים אינם יכולים להרשות לעצמם להוציא אלף שקל ויותר בחודש על בגדים, ולכן 24.4% מהם מוציאים על כך בין 200 ל-300 שקל, לעומת 16.5% מכלל האוכלוסייה המוציאים סכום זהה.



מעדיפים תוצרת חוץ



הצעירים של המאה ה-21 יודעים להבחין בין מותג מחו"ל למותג כחול-לבן. רק 30.8% מהחיילים מעידים כי הם מעדיפים לקנות מוצרים מתוצרת ישראלית, לעומת 53.6% מכלל האוכלוסייה. כלומר, מותגים מיובאים מחו"ל מעניינים את הצעירים הרבה יותר מפטריוטיות.



67.4% מהבליינים טוענים שאינם נוהגים לקנות מותג רק בגלל שם היצרן - גם כשהמחיר אינו מצדיק זאת, בהשוואה ל-73.2% מכלל האוכלוסייה. בנוסף, הבליינים הצעירים נקשרים יותר למוצרים שהם אוהבים ורוכשים אותם בקביעות (78.2%), לעומת כלל האוכלוסייה (71.8%). 76% מהבליינים ו-74.2% מהסטודנטים גם מוכנים לשלם יותר בעבור מוצר באיכות גבוהה, לעומת 68.9% מכלל האוכלוסייה. יתרה מזאת, 17.9% מהבליינים ו-16.2% מהסטודנטים יקנו את המוצר גם אם אינם יכולים להרשות זאת לעצמם, לעומת 10.2% מכלל האוכלוסייה.



לא רק בגדים ונעליים נמצאים ברשימת ההוצאות האישיות החודשיות של הצעירים. המודעות ליופי, הרצון להישאר צעיר לנצח והפרסומות הרבות המעבירות מסר על החשיבות בטיפוח ושמירה על העור מגיל צעיר, מביאים את הבליינים להוציא בממוצע בחודש בין 201 ל-300 שקל על מוצרי טיפוח (13.7%), לעומת 7.9% מכלל האוכלוסייה המוציאים סכום זהה. שיעור חריג מהבליינים (2.3%) מבזבז בין 501 לאלף שקל בחודש על תכשירי קוסמטיקה. בקרב הסטודנטים, 1.7% מהם מוציאים סכום זהה על מוצרי קוסמטיקה, לעומת 0.9% מכלל האוכלוסייה. גם במקרה זה סכומים אלה "גדולים" על החיילים, ו-36% מהם מקצים עד 100 שקל בחודש לרכישת מוצרי טיפוח וקוסמטיקה, לעומת 34.6% מכלל האוכלוסייה המוציאים סכום זהה.



אילת היא הכי חו"ל



תרבות האכילה מחוץ לבית והגדלת שעות הפנאי הביאו בשנים האחרונות להתפשטות מסעדות ורשתות בתי קפה ברחבי ישראל ולריבוי סניפים. גם השיטוטים של הצעירים בקניונים מעודדת אכילה מחוץ לבית. ולכן, באופן חריג 10.2% מהבליינים מוציאים בין 501 לאלף שקל בממוצע בחודש על אכילה במסעדות, לעומת 6.4% מהקרייריסטים הצעירים ו-3.5% מכלל האוכלוסייה. יש גם כאלה שנוהגים להפריז ולהוציא יותר מאלף שקל בממוצע בחודש על אכילה במסעדות (3.3% מהבליינים ו-2.2% מהקרייריסטים), לעומת 1% מכלל האוכלוסייה. החיילים (38%) והסטודנטים (28.1%) חוסכים במסעדות ומסתפקים בהוצאה של עד 100 שקל בחודש על אכילה מחוץ לבית, בהשוואה לכלל האוכלוסייה (20.6%) המוציאים סכום זהה.



וכשהצעירים זקוקים לחופש, מה הם עושים? 3.2% מהבליינים נוהגים לנסוע לנופש בחו"ל פעם אחת ב-2-3 חודשים, שיעור גבוה יותר מהקרייריסטים (2.1%) והרבה יותר מכלל האוכלוסייה (1.4%) הנוסעים בתדירות גבוהה כזו. שיעור גבוה יותר (13.9% מהבליינים ו-12.7% מהקרייריסטים הצעירים) נוהגים לנפוש בחו"ל פעם אחת בחצי שנה, לעומת כלל האוכלוסייה (9.2%). לעומתם, רוב הסטודנטים לא יכולים להרשות לעצמם לנפוש בחו"ל ומקפידים לחסוך בעבור נסיעה אחת בשנה (18.4%), לעומת 22.6% מכלל האוכלוסייה, 30.2% מהבליינים ו-26.4% מהקרייריסטים הצעירים שנוסעים בתדירות כזו.



החיילים בשירות סדיר, שמתקשים לממן חופשה בחו"ל, מסתפקים בחופשה בישראל כשהיעד הפופולרי הוא אילת - 23.7% מהחיילים בילו את חופשתם האחרונה בישראל בעיר הדרומית. ולא רק הם, גם הבליינים (33.8%), הסטודנטים (23.5%), חובבי הספורט (23.9%) והקרייריסטים הצעירים (26%) מעדיפים לנפוש באילת, וכן כלל האוכלוסייה (23.1%).



גם רמת הגולן מוכרת ואהובה על החיילים (7.1%) ועל הסטודנטים (9.6%) כיעד לחופשה, לעומת רק 4.4% מכלל האוכלוסייה שביקרו בה בחופשתם האחרונה. אזור הגליל מועדף יותר על הקרייריסטים הצעירים (13.1%), על המשפחות הצעירות (11%) ועל הבליינים (10.8%), לעומת כלל האוכלוסייה (9.3%). הערכים הבריאותיים שיש לחופשה בים המלח מביאים לכך ששיעור גבוה מקרב חובבי הספורט (11.7%) מעדיפים יעד זה, לעומת 10.6% מכלל האוכלוסייה.



גרים עם ההורים - אבל רוכשים יותר



>> "אנחנו מזהים בקהלים שאותם אנחנו סוקרים מגמה ברורה בכל תחום ההוצאות החודשיות על ביגוד, בילוי וחופשות", אומר און גולדשטיין, מנכ"ל משותף בחברת לעומק התודעה שיווק לצעירים. "הקהל הנסקר בגילאי 18-35 נחלק לחיילים בגילאי 18-21, לבליינים ולסטודנטים. מדובר בקהל צעיר - חלקו עדיין גר עם ההורים וחלקו החל בדרך עצמאית. הם גרים לבד או עם שותפים, ולכן הם רוכשים יותר מוצרים, מבלים ואוכלים בחוץ. ככל שהסטטוס עולה והם נהפכים למשפחות צעירות, אנחנו מזהים התמתנות בהוצאות והתקרבות להרגלי הצריכה של כלל האוכלוסייה".



קיימת חפיפה בין הקהלים השונים שבגילאי 18-35, וכדי להפריד בין הקטגוריות בחנו בחברה, העוסקת גם בפרסום ושיווק חווייתי, את ההתנהגויות הפסיכולוגיות של הנשאלים. לדוגמה, ההגדרה של בליין היא כל מי שהצהיר כי הוא יוצא לבלות לפחות פעם אחת בשבוע; סטודנטים הם אלה שלומדים לתואר ראשון או שני; חיילים הם אלה שבשירות סדיר; משפחות צעירות מוגדרות כזוגות נשואים עם או בלי ילדים; קרייריסטים צעירים הם בוגרי תואר ראשון שהשתלבו בתפקידי ניהול זוטרים; וחובבי ספורט הם אלה שעושים פעילות ספורטיווית לפחות פעם אחת בשבוע.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully