רכבות הנוסעים בקו באר שבע-תל אביב יהפכו ישירות ולא יעצרו עוד בנתב"ג - כך הודיעה רכבת ישראל לקראת השקת לוח הזמנים החדש החל במוצאי שבת. ביטול מעבר הרכבת בנתב"ג, טוענים ברכבת, יוביל לשיפור רמת הדיוק של הרכבות הפועלות בקו זה, וזאת על רקע עיכוב עבודות הכפלת המסילה בקו זה המתבצעות כבר שנתיים.
שינוי נוסף אותו תבצע הרכבת ייעשה בקו ירושלים-תל אביב, בו יופעל גם-כן קו רציף ללא החלפת רכבת בבית שמש. כמו כן, תצומצם בלוח הזמנים החדש תדירות הרכבות הנוסעות בקו זה בשעות השפל והחל ממוצאי שבת יפעלו בקו זה 21 רכבות בלבד במקום 29 רכבות עד כה.
כמו כן, צפויה רכבת ישראל לפתוח בסוף החודש את התחנה השנייה בעיר מודיעין - "מודיעין מרכז".
מועד פתיחת התחנה המקורי נדחה לתאריך ה-1 באפריל 2008 בשל השלמת עבודות פיתוח של משרד השיכון. תחנת "מודיעין מרכז" נמצאת במרכז העיר, 6 ק"מ מתחנת "פאתי מודיעין" ופתיחתה מהווה השלמת מהלך הפעלת הרכבת בעיר.
בחודש ספטמבר 2007 השיקה הרכבת את תחנת "פאתי מודיעין" במסגרת הפרויקט לסלילת קו הרכבת תל אביב-נתב"ג-מודיעין. על פי הערכות רכבת ישראל, צפי הנוסעים בקו לשנת 2008 יעמוד על כמיליון נוסעים.
ברכבת ציינו אתמול כי לוח הזמנים החדש בא להתמודד עם העלייה המשמעותית והנמשכת בכמות הנוסעים, וכן עם אילוצים הקשורים בעבודות תשתית נרחבות לחיבור הפריפריה למרכז.
בשנה החולפת נסעו ברכבת למעלה מ-30 מיליון נוסעים, המהווים למעלה מ-110 אלף נוסעים ליום, גידול של 12% במספר הנוסעים בשנה שקדמה לה, תוך צפי לגידול של כ-9% נוספים במהלך השנה הקרובה.
קצב הגידול בכמות הנוסעים מהיר יותר מהגידול במשאבי הרכבת, בייחוד נוכח העיכוב באספקת הקרונות מחברת סימנס וכן העיכוב בפרסום מכרזי רכש חדשים.
הרכבת מפרסמת לו"ז חדש: עצירת הרכבות מבאר שבע בנתב"ג - תבוטל
אבי בר-אלי
11.3.2008 / 17:47