חוקרים מטעם הנציבות האירופית פשטו על משרדי חברות תעופה באירופה, במסגרת חקירה בחשד לתיאום מחירים בין חברות תעופה באירופה וביפאן.
לפי הודעת הנציבות האירופית, חוקרים הגיעו אל משרדי החברות ללא הודעה מוקדמת אל משרדי חברות המפעילות טיסות בינלאומיות באירופה. ג'ונתן טוד, דובר נציב התחרות בנציבות האירופית, סירב לפרסם אילו חברות נחקרות.
עם זאת, חברות התעופה לופטהנזה הגרמנית ואייר-פראנס KLM הצרפתית-הולנדית, חברת התעופה הגדולה באירופה, אישרו כי חוקרים מטעם הנציבות האירופית הגיעו אל משרדיהן. סוכנות הידיעות רויטרס ציינה מקור שסירב להזדהות אשר אמר כי החוקרים הגיעו גם למשרדי אליטליה.
החברות בריטיש איירווייס, וירג'ין אטלנטיק, פינאייר ו-SAS דיווחו כי אינן מעורבות בחקירת הנציבות האירופית.
לופטהנזה פרסמה הודעה בה ציינה כי היא משתפת פעולה עם הרשות הרגולטורית וכי תספק מידע ברצון. "לפי מידע שקיבלנו מהנציבות האירופית נמצא כי חברות תעופה באירופה וביפאן, וביניהן לופטהזנה ייתכן ושיתפו פעולה בהתנהגות אנטי-תחרותית ותיאום מחירים בקווי אירופה ויפאן", לפי הודעת לופטהנזה.
הנציבות האירופית פשטה על משרדי חברות תעופה באירופה בחשד לתיאום מחירים
סוכנויות הידיעות
12.3.2008 / 9:30