קרן ההשקעות הפרטיות והנדל"ן בלקסטון גרופ שילמה לבכיריה 38 מיליון דולר בבונוסים בשנת 2007, לפי מסמכים שהוגשו לרשות ניירות ערך, וזאת למרות שמנייתה נחתכה בחצי משווייה לאחר ההנפקה.
בלקסטון שילמה למנהלים הבכירים 648 מיליון דולר בעמלות הנגזרות מרווחים שהקרן גרפה עוד לפני ההנפקה, כך עולה מהמסמכים. נראה כי בשנים הקרובות לא יהיו תשלומים כאלה למנהלים.
מייסד בלקסטון ומנכ"לה, סטיבן שוורצמן, 61, לא קיבל בונוס, לאחר שהרוויח 684 מיליון דולר ממכירת חלק מאחזקותיו בהנפקה. משכורתו השנתית, בדומה לבכירים אחרים בחברה, היא 350 אלף דולר. שוורצמן לא קיבל בונוס כדי שלא יימצא בניגוד עניינים עם בעלי המניות. עם זאת, הוא קיבל הקצאת מזומן של 350 מיליון דולר כחלק מהעמלות על רווחי החברה.
לשוורצמן יש עתה 234 מיליון מניות של בלקסטון, בשווי של 3.9 מיליארד דולר. לשוורצמן יתאפשר למכור מניות אלה במהלך השנים הקרובות - מגבלה שנועדה לגרום לו להישאר בחברה לאורך זמן. שוורצמן פדה 729 מיליון דולר במניות ב-2007.
בלקסטון הונפקה ביוני במחיר של 31 דולר למניה, על רקע פריחה בענף ההשקעות הפרטיות. אולם זמן קצר לאחר ההנפקה פרץ משבר האשראי ופגע קשות ביכולת של קרנות לממן רכישות ממונפות.
רווחי בלקסטון נפלו ב-86% ברבעון הרביעי של 2007, לפי דיווח שפירסמה השבוע.
קרן בלקסטון: המניה נחתכה בחצי מאז ההנפקה - הבכירים קיבלו בונוסים של 38 מיליון דולר
רויטרס
13.3.2008 / 10:35