>> החל מהשבוע רק לקוחות שמוכנים להעביר יותר מ-500 אלף שקל יוכלו לנהל תיק השקעות בפסגות. עד כה גם לקוחות עם לפחות 300 אלף שקל התקבלו לניהול תיק בפסגות.
"ההחלטה נובעת משיקולי עלות בלבד. עבור כל כמות לקוחות, ללא קשר לכמה כסף הם מנהלים. יש עליות קבועות", מסביר שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך, החברה לניהול תיקים של פסגות. לדברי ירון, ההחלטה לא צפויה לפגוע מהותית בפלח השוק או בקצב הגידול של פסגות. פסגות ניירות ערך, מנהלת כיום 19 מיליארד שקל, עבור כ-5,000 לקוחות, ונחשבת לשחקן הגדול בענף. אחריה נמצאות פעילים, חברת ניהול התיקים של בנק הפועלים וכלל המנהלות - כל אחת מנהלת כ-10 מיליארד שקל.
זו אינה הפעם הראשונה שפסגות מעלה את רף ניהול התיקים ל-500 אלף שקל. לפני כשנה וחצי, בוצע מהלך זהה ולאחר כמה חודשים עודכנו תנאי הקבלה שוב ל-300 אלף שקל. הנימוקים שמעלה ירון נראים הגיוניים, אך חישוב העלויות היה זהה גם לפני חצי שנה והעיתוי של פסגות הפעם בהעלאת הרף מאותת גם משהו לשוק.
"זו דילמה לא פשוטה", מסבירה מנכ"לית ניהול תיקים בכירה בשוק. "המהלך מצמצם את כמות הלקוחות הפוטנציאלים ב-50% לפחות. זה לא שאין לקוחות עם 500 אלף שקל, אלא ערוצי השיווק לגביהם שונים". לדבריה, לקוחות קטנים רווחיים פחות ובנוסף הם דורשים טיפול שוטף ממוקד יותר. "במיוחד בתקופה הנוכחית מרגישים את ההבדלים. התיקים הקטנים מאופיינים בלקוחות שתיק ההשקעות הוא הכסף האחרון שלהם. לכן, הם מתקשרים יותר, דורשים עידכונים שוטפים ותנודתיים הרבה יותר. על אף שדמי הניהול על תיקים קטנים גבוהים יותר, המשאבים שנדרשים לתחזוקם גבוהים בהרבה. תיקים גדולים מאופיינים בלקוחות עמידים ויציבים יותר, שנשארים גם תחת מצבי שוק קשים".
מבחינת פסגות, המהלך לא גורר עלויות מיוחדות וגם אם לא יצליח יוכלו בפסגות לשוב ולחזר גם אחרי לקוחות עם 300 אלף שקל בלבד. נראה כי התזמון להחלטה הגיע גם על רקע המצב בשווקים. ייתכן שבפסגות לא חושבים שאנחנו אפילו קרובים לשפל.
פסגות כבר לא רוצה לקוחות קטנים: החליטו להעלות את רף התיק המינימלי ל-500 אלף שקל
שרית מנחם
14.3.2008 / 10:40