וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צפי לפתיחה שלילית בת"א

יעל פולק

16.3.2008 / 8:58

הבורסה תפתח את המסחר על רקע הירידות בוול סטריט ביום שישי ובצל התערבותו של בנק ישראל במסחר בדולר, מניית בנק הפועלים תרכז עניין

בורסה של תל אביב ממתינה לפתיחת שבוע המסחר לאחר סוף שבוע סוער בעולם ובשוק המקומי. ביום חמישי הסתיים המסחר בתל אביב לצד המגמה השלילית בשוקי העולם ובעקבות ההודעה הדרמטית של בנק הפועלים על המשך ההפסדים שלו מהשקעות של אג"ח מגובות משכנתאות בשוק האמריקאי. מדד המעו"ף צנח ב-3.6% לרמה של 1,024 נקודות. מדד תל אביב 100 איבד 3.6% אף הוא, ונסגר ברמה של 942 נקודות.

בחמישי ושישי התערב בנק ישראל בשוק המט"ח ורכש כ-600 מיליון דולר, במטרה לחזק את המטבע אל מול השקל. הדולר התחזק ביום שישי ב-2.1% ל-3.474 שקלים - ובסך הכל נחלש בשבוע שעבר ב-3.5%. בעקבות המשבר בשוק הפיננסים האמריקאי, נסחר הדולר לראשונה בהיסטוריה בפחות מפרנק שווייצי.

ביום שישי פורסם מדד המחירים לצרכן, שירד ב-0.2% בפברואר. בשלושת החודשים האחרונים התחזק המדד ב-3.6% בקצב שנתי, לאחר שבחודש שעבר הוא נותר ללא שינוי. ההערכות הן כי מדד 2008 כולה יהיה כ-2.5%, נתון הנמצא בטווח יעד האינפלציה של הממשלה לשנה זו 1%-3%.

בוול סטריט הסתיים המסחר בירידות שערים חדות: מדד הנאסד"ק נחלש ב-2.3% במהלך סוף השבוע ומדד הדאו ג'ונס איבד 1.6%. מדד התנודתיות (VIX), הידוע גם בכינויו "מדד הפחד" זינק ב-17% לרמתו הגבוהה ביותר מזה 7 שבועות.

במהלך סוף השבוע קרסה מניית בנק ההשקעות בר סטרנס, חתם אג"ח המשכנתאות השני בגודלו בארה"ב, ב-47% לאחר שהודיע על קשיי נזילות חמורים. שווי השוק של הבנק נחתך ב-3.5 מיליארד דולר בעקבות ההודעה. בעקבות שמועות על קשיי הנזילות של הבנק נאלץ הבנק להתמודד עם האצה חדה בקצב המשיכה מצד הלקוחות והדבר חייב הגשת בקשה למימון חירום של הבנק הפדרלי ובנק ג'יי.פי. מורגן.

גם היום ימשיך מדד הבנקים לרכז עניין בהובלת מניית בנק הפועלים, שדיווחה כי סך הירידה המצטברת בשווי השוק בהשקעות שעשה הבנק באשראי מגובה משכנתאות (MBS) עומד על כ-500 מיליון דולר. עד כה, דיווח הבנק על הפסד של כ-150 מיליון דולר. מתחילת 2008, איבדה המניה כ-24% והיא רחוקה ב-35% מרמת השיא בה נסחרה. בסך הכל, ירד מדד הבנקים ב-4%.

מגזר הנדל"ן ומדד מניות היתר ימשכו את תשומת הלב של המשקיעים, והם נחשבים בעלי סיכון גבוה. בשבוע הקודם איבד מדד הנדל"ן 8.2% לרמה בה היה בדיוק לפני שנתיים. בין המניות במדד, בולטת אפריקה ישראל, שקרסה ביום חמישי ב-5.7%. מדד היתר 50 צנח ב-11.3% בשבוע הקודם, ומדד היתר 120 מחק 10% בשבוע האחרון.

מניית כי"ל ריכזה לקראת סוף השבוע את מחזורי המסחר הגבוהים ביותר ונסחרה במגמה שלילית. יחד עמה גררה גם את מניית החברה האם, החברה לישראל.

בסוף השבוע איבדה מניית טבע 2% במסחר בוול סטריט, על רקע הורדת ההמלצה למניית החברה ל"החזק" על ידי בנק ההשקעות סיטי. הבנק נימק את החלטתו בסבר- "טבע אמנם ממוקמת טוב לצמיחה בשוק הגנרי, אך מחירי המניה וציפיות גבוהות מותירים סיכוי קטן לעלייה".

  • עוד באותו נושא:
  • בורסה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully