וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יצרנית המכוניות קרייזלר תשבית את פעילותה לשבועיים ביולי

מיכל רמתי

16.3.2008 / 17:24

החברה - שבבעלות סרברוס - תוציא את 70,000 עובדיה לחופשה כפויה



יצרנית המכוניות האמריקאית קרייזלר, שנרכשה על ידי חברת ההשקעות הפרטית סרברוס - מבעלי בנק לאומי - הודיעה על סגירת פעילותה למשך שבועיים הקיץ, במסגרת מאמצי ההתייעלות שלה.



קרייזלר הודיעה ל-70 אלף עובדיה כי עליהם לנצל את ימי החופשה שלהם ביולי, במסגרת סגירת כל פעילויות החברה. מנכ"ל החברה, רוברט נארדלי, ביקש במזכר פנימי לעובדים להתייחס לרעיון "בראש פתוח כאל מאמץ משותף".



העובדים יתבקשו לנצל את ימי החופש שלהם בתקופה זו, אלא אם כן יש להם כבר תוכניות שלא ניתן לבטלן לחופשה בעת אחרת.



קרייזלר רשמה ירידה של 14% במכירות כלי הרכב לרמה של כ-150 אלף בפברואר. למרות שמכירות המכוניות עלו, מכירות המשאיות של החברה צנחו ב-22%.



בפגישה של עובדי קרייזלר בדצמבר, אמר נארדלי כי החברה עומדת בפני הפסד משמעותי ושוקלת למכור נכסים במטרה לגייס מזומנים - כך דיווח "וול סטריט ג'ורנל". נארדלי אף הודיע כי החברה מתכוונת לבטל ארבעה מוצרים ולהמשיך בתוכנית הקיצוצים שעליה דובר בעבר.



"מישהו שאל אותי אם אנחנו בפני פשיטת רגל", אמר נארדלי בפגישה, "מבחינה טכנית? לא. מבחינה תפעולית - כן. הדבר היחיד שמונע מאיתנו להיכנס למצב של פשיטת רגל הם 10 מיליארד דולר שהמשקיעים הפקידו בידינו".



מקרייזלר נמסר בתגובה לפרסום ב"וול סטריט ג'ורנל", כי התמונה שהוצגה אינה מדויקת וכי החברה צפויה לעבור את היעדים שהציבה לעצמה לקראת 2008.



באוגוסט השלימה סרברוס את רכישתו של נתח בן 80% מקרייזלר, מענקית הרכב הגרמנית דיימלר, תמורת 7.4 מיליארד דולר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully