וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקיילקס רכשה את חלקה של גלנקור בבז"ן תמורת 57 מיליון דולר

יורם גביזון

16.3.2008 / 17:56

החברה רכשה 19.9% מחברת לינורה מקבוצת גלנקור



חברת , שבשליטת המפעלים הפטרוכימיים, התגברה על אחת משתי המכשלות שמונעות ממנה את קבלת ההיתר להשתתף בגרעין השליטה בחברת בתי הזיקוק.



סקיילקס רכשה את חלקה של לינורה (19.9%) מקבוצת גלנקור בחברת PCH תמורת 57.2 מיליון דולר. סכום זה משקף את השקעתה הדולרי של לינורה ב-PCH בתוספת ריבית.



בעקבות העיסקה תחזיק סקיילקס בבעלות המלאה בחברת PCH שמחזיקה ב-15.8% ממניותיה של חברת בתי הזיקוק.



סקיילקס תרשום רווח הון של של 26 מיליון שקל מהעסקה ברבעון הראשון של 2008, וההשפעה הכוללת החזויה של העסקה על ההון העצמי צפויה להגיע ל-70 מיליון שקל, אולם תלויה ברמת שער החליפין של שקל דולר.



רווח ההון נובע מהפער בין שווי השוק של לבין מחיר הרכישה של המניות בעת ההפרטה של החברה בינואר 2007.



רשות החברות הממשלתיות סירבה לאשר את השתתפותה של PCH בגרעין השליטה בבתי הזיקוק משום שהתנגדה לנוכחותה של גלנקור ב-PCH, שכן 4% ממחזורה של גלנקור אחת מחברות הסחר הגדולות בעולם מגיע ממדינות עויינות לישראל.



בעקבות העיסקה בין סקיילקס לבין גלנקור נותר מכשול נוסף בפניה של החברה בדרך לכניסה מחודשת של החברה לגרעין השליטה בבז"ן.



על פי מקורבים לעיסקה, מתנגדות רשויות ממשלתיות להיותה של חברת Alder, שבבעלות האוליגרך ליאוניד נבזלין, בעלת מניות מהותית בחברת מודגל תעשיות שהיא בעלת השליטה בפטרוכימיים.



Alder מחזיקה ב-26% ממניותיה של מודגל תעשיות. הרשויות מתנגדות גם לכך שאלדר תהיה אחד הנושים של מודגל תעשיות כלומר יהיה על מודגל לפרוע הלוואת בעלים שהעמידה לרשותה חברת אלדר.
החברה לישראל (36.8%) וחברת PCH (המחזיקה ב-9.2%) רכשו ביחד 46% ממניותיה של חברת בתי הזיקוק בינואר 3007 תמורת 2.43 מיליארד שקל.



בעקבות סירובה של רשות החברות הממשלתיות לאשר את השתתפותה של PCH בגרעין השליטה, נחתם במאי 2007 הסכם בין החברה לישראל לסקיילקס. על פי ההסכם קיבלה סקיילקס אופציה שניתנת למימוש עד ל-15 במאי 2009 להשלים את קבלת אישורים ולרכוש 45% מגרעין השליטה בבתי הזיקוק (50.25%) תמורת 3.3 שקל למניה ובתמורה כוללת של 759 מיליון שקל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully