היו"ר לשעבר של הבנק הפדרלי, אלן גרינספאן, העריך היום כי המשבר הפיננסי הנוכחי - החמור ביותר לדבריו מאז מלחמת העולם השנייה - יגבה קורבנות רבים, ויוביל לשינוי רחב היקף באופן ההתנהלות של מערכת הבנקאות הבינלאומית.
"המשבר הפיננסי הנוכחי בארה"ב ככל הנראה יישפט, בדיעבד, כמשבר הפיננסי הכואב ביותר מאז סיומה של מלחמת העולם השנייה", כתב גרינספאן בטור שפירסם ב"פייננשל טיימס".
עוד טען גרינספאן כי כשלון המודלים לאומדן סיכונים לא נגרם בגלל שהיו מורכבים מדי, אלא מכיוון שהיו "פשוטים מדי מכדי להכיל את כל המשתנים המרכיבים את המציאות הכלכלית".
גרינספאן הוסיף כי המודלים לניהול סיכונים והשיטות למתן תחזית כלכלית עדיין "נטועים עמוק בקרקע המציאות", אך אינם יכולים להיות מושלמים. "בנקודת זמן כלשהי הם כושלים ויוצרים תגובה חדה ובלתי צפויה".
למרות זאת, הביע גרינספאן תקווה כי המשבר הפיננסי לא ישבור את המערכת העצמאית של הכללים הנהוגים בשוקי ההון. גרינספאן העריך כי מערכת התקנות של הבנקאות הבינלאומית תעבור שיפוץ וכי מודלים פיננסים ייכתבו מחדש בעקבות המשבר, אך הביע חשש מפני רגולציית יתר.
"חשוב ואפילו קריטי שכל רפורמה או התאמה לא תפגע במבנה השווקים הפיננסיים ובאמצעי הביטחון היעילים ביותר כנגד כל כשל כלכלי מצטבר: גמישות השוק והתחרות החופשית", הוסיף גרינספאן.
אלן גרינספאן: המשבר הפיננסי הנוכחי יגבה קורבנות רבים וישנה את התנהלות מערכת הבנקאות הבינלאומית
רויטרס
17.3.2008 / 15:54