וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פישר השתתף בבחירת הכלכלן הראשי של OECD בפאריס

מוטי בסוק

20.3.2008 / 8:05

תהליך הבחירה יסתיים בשבועות הקרובים



>> נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, השתתף בסוף השבוע שעבר בבחירת הכלכלן הראשי של OECD - הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, המאגד את 30 המדינות המובילות בכלכלה העולמית. את ההוראה להתערב בשוק המט"ח ביום שישי, בפעם השנייה ברציפות, קיבל הנגיד בפאריס, לאחר שעודכן מישראל בהתרחשויות בשוקי ההון.



OECD הקים באחרונה ועדת איתור לבחירת הכלכלן הראשי שלו - תפקיד שנחשב יוקרתי מאוד. עשרות כלכלנים ידועים מהעולם הגישו את מועמדותם לתפקיד. ועדת האיתור התכנסה בסוף השבוע כדי לראיין מועמדים ולקבוע מי מהם יעברו לשלב הסופי. תהליך הבחירה יסתיים בשבועות הקרובים.



בזכות יוקרתו הבינלאומית התבקש פישר באחרונה על ידי ראשי OECD לבוא לפאריס, שבה ממוקם מטה הארגון, כדי להשתתף בוועדה האחראית לאיתור מועמדים לתפקיד. פישר התנה את בואו בכך שעבודת ועדת האיתור לא תתקיים בימי העבודה של בנק ישראל. ואכן, הוא יצא לפאריס ביום חמישי בלילה, אחרי סיום העבודה בבנק, והתייצב לעבודה ביום ראשון בבוקר. הנסיעה היתה על חשבון OECD.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully