וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

OECD הוריד תחזיות הצמיחה לארה"ב, גוש היורו ויפאן; צופה צמיחה כמעט אפסית בארה"ב

סוכנויות הידיעות

20.3.2008 / 18:30

התוצר בארה"ב צפוי לצמוח ב-0.1% במחצית הראשונה של 2008



הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (OECD) הוריד היום את תחזיות הצמיחה הכלכלית לארה"ב, גוש היורו ויפאן למחצית הראשונה של השנה. הארגון צופה כי כלכלת ארה"ב תרשום צמיחה כמעט אפסית בתקופה זו, אולם נמנע מלהכריז על כניסתה למיתון.



הארגון צופה כעת צמיחה של 0.1% בתוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה"ב ברבעון הנוכחי, וצמיחה אפסית ברבעון השני של השנה. OECD לא מסר את נתוני התקופות המקבילות בשנה הקודמת. "באופן בסיסי כלכלת ארה"ב חדלה כעת לצמוח, ואולי אף מתכווצת", נאמר בתחזית ה-OECD. "יתכן כי עדיין מוקדם מדי מכדי להכריז על מיתון, אולם לנוכח רמת הפעילות עד כה, הרפיון הכלכלי מתפשט במהירות".



OECD צופה כי התמ"ג של מדינות גוש היורו עתיד לצמוח ב-0.5% ברבעון הנוכחי, ולצמוח ב-0.4% ברבעון השני של השנה. "באזור היורו, ההאטה פחות חדה, אולם הצמיחה צפויה להישאר נמוכה למשך זמן מה", נאמר בדו"ח הארגון.



תחזית OECD לכלכלת יפאן מציינת כי למרות הצמיחה של כלכלות שכנות באסיה, הכלכלה היפאנית צפויה לצמוח ב- 0.3% בלבד ברבעון הנוכחי, וב-0.2% ברבעון השני של השנה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully