וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עמותת אומ"ץ דורשת להשעות את יעקב ברדוגו מתוכניתו בגל"צ

יעל ולצר

25.3.2008 / 10:45

ברדוגו נחשד כי קיבל שוחד ממשווקים אזוריים של מפעל הפיס; גורמים בגל"צ: "הוא בחזקת חף מפשע"



סערה זוטא מתחוללת בימים אלה בגל"צ סביב החשדות נגד עו"ד יעקב ברדוגו, מנכ"ל מפעל הפיס לשעבר, בקבלת שוחד ממשווקים אזוריים של מפעל הפיס. מקורות בגל"צ ומבחוץ טוענים, שאין להשעות את ברדוגו מעריכת והגשת תוכנית ביקורת לתקשורת בגל"צ שמשודרת מדי שישי בבוקר כל עוד הוא בחזקת חף מפשע, ואף שבימים אלה מתנהלת חקירה משטרתית בעניין.



לאחר חשיפת הפרשה בתקשורת, פנתה עמותת אומ"ץ (אזרחים למען מנהל תקין וצדק חברתי ומשפטי), אל מפקד גל"צ, יצחק טוניק, ודרשה שישעה את ברדוגו מעריכת והגשת התוכנית. בפניית היועצת המשפטית של תנועת אומ"ץ, עו"ד גליה גבעולי, נאמר שנוצרו נסיבות שמחייבות את השעייתו המיידית. אומ"ץ פנתה לטוניק לפני כמה ימים, גם כן בדרישה לביטול השתתפות ברדוגו בתוכנית, אז בתואנה שהוא מכהן כיועץ שר הביטחון, אהוד ברק.



למרות זאת, גורמי תקשורת אמרו אתמול שהדרישה לא הגיונית: "כל עוד אין הרשעה ולא הוגש כתב אישום, אין מניעה חוקית לאפשר לו לערוך או להגיש את התוכנית", אמר אחד הגורמים. מקור נוסף אמר: "ייתכן שיוחלט להגיש כתב אישום, אבל ייתכן שהכל יסתבר כעורבא פרח. בשביל זה יש חוק במדינה. כרגע עבורנו ברדוגו חף מפשע".



דובר גל"צ, תומר ווהבה, לא מסר את תגובתו עד לסגירת הגיליון. את תגובת עו"ד יעקב ברדוגו לא ניתן היה להשיג.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully