החברה מסיימת את הרבעון הרביעי של 2007 עם הפסד נקי של 1.8 שקל, לעומת הפסד של 8.1 מיליון שקל ברבעון המקביל. על אף שהחברה הצליחה להגדיל את הרווח התפעולי שלה, שעמד על כ-6.1% מההכנסות והסתכם ב-4 מיליון שקלים (עלייה של 33% לעומת המקביל), היו אלה הוצאות המימון, שהסתכמו ב-5.3 מיליון שקל, שלא אפשרו לחברה לתעל זאת לשורה התחתונה. החברה מסבירה גידול של מיליון שקלים בהוצאות המימון ברבעון האחרון של 2007 כנובע מעליית המדד ומהוצאות מימון בעקבות הקדמת תקבולי לקוחות.
חברת ויטה פרי גליל היא החברה האם של חברות שמייצרות, מייבאות ומשווקות מוצרים תחת המותגים פרי גליל, ויטה, קפולסקי וריצ'. הקבוצה פועלת בתחום הירקות המעובדים (ירקות ופירות קפואים ומשומרים), בתחום מוצרי המכולת (מרקים להכנה מהירה, פסטה, נקטרים ומיצים) ובתחום המוצרים המצוננים (קצפות, עוגות גבינה וקצפת).
הכנסותיה של החברה הסתכמו ב-268.5 מיליון שקל ב-2007, עיקר ההכנסות (72%) הגיעו מתחום הירקות המעובדים. במהלך השנה צמצמה הקבוצה את ייצוא הירקות, מכיוון שהירידה בשער הדולר הביאה לירידה בכדאיות הייצוא. החברה הצליחה להגדיל את הרווח התפעולי, שהסתכם ב-18.1 מיליון שקל ב-2007, עלייה של 60% לעומת 2006.
הוצאות המימון גדלו ב-4% ב-2007 והסתכמו ב-21.4 מיליון שקל ב-2007. עם זאת, סעיף הוצאות אחרות של החברה קטנו ב-7.8 מיליון שקל ב-2007 והסתכמו ב-2.2 מיליון שקלים, הקיטון נובע בעיקר מכך שברבעון האחרון של 2006 רשמה החברה הפסד מירידת ערך חד פעמית של 5.2 מיליון שקל בעקבות ירידת ערך זיכיון Green Giant.
בשורה החתונה רשמה ויטה פרי גליל הפסד נקי של 5.4 מיליון שקל. הקבוצה הקטינה את הפסדיה ב-13.7 לעומת 2006. הפסדיה של החברה נובעים בעיקרים מהפחתת זיכיון Rich ו-Green Giant (במסגרת הוצאות אחרות) ובעקבות הוצאות מימון הנובעות מהקדמת תקבולי הלקוחות.
עלות שכרו של מנכ"ל הקבוצה, זאב בירנבוים, הסתכמה ב-1.9 מיליון שקל ב-2007. עלות שכרם של סמנכ"ל הכספים ושל סמנכ"ל מכירות ארצי, הסתכמה ב-843 ו-673 אלף שקל בהתאמה ב-2007.
ויטה פרי גליל: ההפסד הנקי ברבעון האחרון הסתכם ב-1.8 מ' ש' לעומת 8.1 מ' ש' בתקופה המקבילה
יעל פולק
1.4.2008 / 9:46