לפי אנליסטים בשתי החברות, הכנסותיהם של הבנקים המובילים מבנקאות השקעות עשויות ליפול ב-20% ב-2008. זאת, בנוסף למחיקות ערך צפויות בסך 75 מיליארד דולר שירשמו הבנקים בחודשים הקרובים בעקבות חשיפתם לשוק המשכנתאות האמריקאי.
לפי הדו"ח, עד כה מחקו הירידות בהכנסות ומחיקות הענק שרשמו הבנקים את הרווחים שרשמו בששת הרבעונים הקודמים ועלו בגודלן על המשבר בשוק אג"ח הזבל בשנות ה-80, שהוביל את בנק ההשקעות דרקסל ברנהאם למברט לפשיטת רגל.
"תעשיית הבנקאות עומדת בפני המשבר החמור ביותר מזה 30 שנה בתחומי בנקאות השקעות. השווקים הבינלאומיים נמצאים כיום בעיצומו של תהליך שינוי מחזורי ומבני עמוק ביותר", כתבו האנליסטים, שהוסיפו כי הכנסותיהם של הבנקים מכרטיסי אשראי עשויות ליפול השנה ב-60%.
לפי הדו"ח, ייאלצו הבנקים גם לספק יותר שקיפות למשקיעים שירכשו מהם הלוואות, על רקע דרישותיהם של הרגולטורים מהחברות במגזר להגביר את השקיפות בדיווחים.
רווחי הבנקים נפגעו קשות בשלושת הרבעונים האחרונים בעקבות המשבר בשוקי האשראי העולמיים וקריסת שוק משכנתאות הסאבפריים בארה"ב, שהובילה למחיקות ערך של יותר מ-200 מיליארד דולר עד כה.
לפי מורגן סטנלי, המשבר הנוכחי עשוי להימשך בין 8 ל-10 רבעונים - יותר מהמשבר הכלכלי של 1998, שנמשך שישה רבעונים, והמשבר שפרץ בעקבות התפוצצותה של בועת ההיי-טק, שנמשך שבעה רבעונים.
ענק הבנקאות השווייצי חשף היום כי הוא צופה הפסד של 12.1 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2008, על רקע מחיקות ענק בסך 19 מיליארד דולר הקשורות לחשיפתו של הבנק הגדול בשווייץ לשוק המשכנתאות האמריקאי.
, הבנק הגדול בגרמניה, הודיע גם כי הוא צופה לרשום מחיקות בסך 2.5 מיליארד יורו (3.9 מיליארד דולר) ברבעון הנוכחי.
אנליסטים ממורגן סטנלי ואוליבר וויימן: המשבר הנוכחי - המשבר הבנקאי החמור ב-30 השנים האחרונות
סוכנויות הידיעות
1.4.2008 / 15:50