וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הבנק האסיאתי לפיתוח הוריד תחזית הצמיחה למדינות המתפתחות באסיה ל-7.6% השנה

הדר תדמור

2.4.2008 / 8:42

אתמול הוריד הבנק העולמי את תחזית הצמיחה לכלכלת סין ל-9.2%

המדינות האסיאתיות, למעט יפאן, צפויות לרשום צמיחה של 7.6% בשנה - לעומת תחזית קודמת של 8.2% שנתן הבנק בספטמבר. כלכלת המדינות האסיאתיות, למעט יפאן, צמחה ב-8.7% ב-2007.



כלכלני ה-ADB שוקלים את האיום של ההאטה הכלכלית הגלובאלית אל מול האינפלציה במדינות האזור, הנובעת מעליית מחירי המזון, האנרגיה והסחורות. לטענת ADB, צעדים שינקטו הממשלות באסיה במטרה לרסן את האינפלציה יהיו הגורמים המכריעים בקביעת המדיניות המוניטרית השנה.



אתמול פורסם כי הבנק העולמי הוריד את תחזית הצמיחה לכלכלת סין לרמה של 9.4% בשנת 2008 לעומת צמיחה של 11.4% בשנה שעברה. מדובר בפעם הראשונה מזה חמש שנים שבה תרשום הכלכלה הסינית צמיחה חד ספרתית.



לפי תחזית הבנק העולמי ההאטה הכלכלית בסין תימשך גם בשנת 2009, אז תאט הצמיחה לרמה של 9.2% בעיקר בעקבות צפי להיחלשות בפעילות היצוא בשל ההאטה הכלכלית בארה"ב. ההאטה בצמיחה הסינית צפויה להתקבל בברכה על ידי קובעי המדיניות במדינה, שנקטו בשנה האחרונה בשורה של צעדים כדי לצנן את הכלכלה מחשש להתחממות יתר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully