כמו כן גזר בית המשפט על אריה עציוני - מנהל חברת נחם שעסקה בניהול חנויות רווחה לגופים מוסדיים גדולים והתמוטטה ב-97', אשר הורשע בעבירות של מתן שוחד לשלושת הבכירים - 18 חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 50 אלף שקל.
בנוסף לשלושת הבכירים הוגש גם כתב אישום נגד יו"ר הארגון הארצי של עובדי חברת החשמל, יורם אוברקוביץ', אשר נפטר במהלך המשפט ולפיכך הופסקו ההליכים נגדו.
בכתב האישום שהוגש בשנת 2000 על ידי פרקליטות מחוז תל אביב מיסוי וכלכלה נטען כי עציוני היה מודע לתפקידם ומעמדם של הנאשמים ולכן העניק להם כספים וטובות הנאה. זאת, במטרה לקדם את האינטרסים העסקיים של החברה אותה ניהל. באחד המקרים שבהם הורשע עציוני הוא נתן לגלעד סכום המוערך ב- 100 עד 500 אלף שקל, כדי שזה יטה את הכף לטובת זכייתה של נחם במבצע שי לפסח 97' בבנק הפועלים. כמו כן, התיר עציוני לגולדרינג לבצע קניות בצרכניית נחם בחיפה מבלי לשלם בעבור המוצרים. בנוסף העניק טובות הנאה לשמעוני - בין השאר: מצלמה, טלפון אלחוטי, הנחה ברכישת מוצרי חשמל.
השופט ג'ורג' קרא קבע בגזר הדין כי "לא מצאתי לעשות הבחנה בעונשי המאסר שיוטלו על מקבלי השוחד שמעורבים באותה פרשייה. שכן ההתנהגות המושחתת - מושחתת היא ברמה הערכית העקרונית. גובה סכומי השוחד שקיבלו עובדי הציבור כאן לא צריך לשמש אינדיקציה לאורכה של תקופת המאסר שתוטל עליהם משלטעמי אין הדבר משנה 'תג המחיר' שבו 'מכרו' איש איש את יושרתו".
המדינה יוצגה על ידי עו"ד אתי בן דור.
(פ 40146/00)
12 חודשי מאסר הוטלו על בכירים באל על, בזק ובנק הפועלים שהורשעו בלקיחת שוחד
נורית רוט
2.4.2008 / 17:15