השופטים מנחם פינקלשטיין, אילן שילה ואסתר קבעו כי בר און תתייצב לריצוי עונשה בתחילת יוני.
בר און הורשעה לפי הודאתה במסגרת הסדר טיעון בהעלמת מס בסך של 1.25 מיליון שקל בין השנים 1999-2002, תוך שימוש במרמה עורמה ותחבולה. הסכומים נגרעו מהכנסותיה ממתן ייעוץ זוגי, עריכת סדנאות, הרצאות בכנסים ובאירועים והגשת תכניות ברדיו.
סניגורה של בר און ביקש מהרכב השופטים להקל בעונשה בשל נסיבותיה האישיות שלא פורטו בפרוטוקול הדיון בשל צנעת הפרט.
עו"ד יפעת שטיין, מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) שייצגה את רשות המסים ציינה כי בר און אמנם אם לארבעה, אך הקטן שבהם בן 21 לדברי שטיין, "זה שבעברה חייה היו קשים, שהיא גרושה פעמיים, זה לא סיבה להעלים הכנסה של 1.25 מיליון שקל".
שופטי בית המשפט המחוזי בפתח תקווה קבעו כי "למרבית הצער, אין ניתן להקל ראש בעבירות מס כה חמורות שנפרסו על פני תקופה כה ארוכה וכאשר מדובר בשיעורי הכנסה מעולמים כה גבוהים".
הסקסולוגית איריס בר און תרצה שמונה חודשי מאסר בפועל בשל העלמות מס
הילה רז
7.4.2008 / 15:13