חברות הלוואות רבות מנסות להגן על רווחיהן בתקופת משבר האשראי, ומקשיחות את תנאי קבלת ההלוואות.
לפי התנאים החדשים של אבי, כדי להיות זכאים לקבלת משכנתא לרכישת דירה ראשונה, ייאלצו בני הזוג לשלם סכום התחלתי של 7,400 ליש"ט. סכום זה הוא 5% ממחירו הממוצע של בית ראשון, שעומד על 148 אלף ליש"ט. בנוסף, אותו זוג יאלץ לשלם מאות ליש"ט כשכר ארגון המשכנתא ו-1,500 ליש"ט למסים.
גם רוכשי דירות אשר נטלו הלוואה על 100% מהסכום בשנים האחרונות, ייפגעו קשות מהחלטת הבנק. אלה אשר לא הצליחו להחזיר 10%-5% מהמשכנתא, ייאלצו לשלם ריבית גבוהה יותר - ולא יוכלו למחזר את המשכנתא הנוכחית.
בנוסף להפסקת מתן משכנתאות בהיקף של 100% מערך הנכס, העלה בנק אבי את הריביות על המשכנתאות הצמודות לריבית, בשיעור של עד 0.35%. כמו כן, הבנק יגביל את הלוואת המקסימום שיוכל לקבל לקוח שמקזז את חסכונותיו כנגד המשכנתא, מ-7.5 מיליון ליש"ט ל-550 אלף ליש"ט.
מסממני משבר האשראי: לווים בבריטניה לא יוכלו לקבל יותר משכנתא על 100% מערך הנכס
סוכנויות הידיעות
8.4.2008 / 13:54