אחד מעורכי הדין שהיו מעורבים בעסקה, סיפר לחדשות 10, כי גאידמק הודה בפניו לפניו שלוש וחצי שנים שהכסף אכן נשאר ברשותו. עוד פורסם, כי זו ככל הנראה הסיבה שממשלת אנגולה אינה מוכנה לחדש את דרכונו של גאידמק. לפי הפרסום, תוך זמן קצר הפך הסכום שהחזיק גאידמק להון של 1.3 מילארד דולר, שהפכו אותו לאחד האנשים העשירים בישראל.
ערוץ 10 דיווח עוד, כי התביעה צירפה מסמך של משרד המשפטים הישראלי שנשלח לבנק בלוקסמבורג, המכיל פרטים על החשדות נגד גאידמק. על פי החשד, בכירים בבנק הפועלים עזרו לו בהעברת כסף לחו"ל, לכאורה באופן בלתי חוקי. עוד פורסם, כי, מאז שהבנק בלוקסמבורג הקפיא את הכסף שהופקד בו, נעשו מספר ניסיונות לשחרר אותו, על ידי נציגים של גאידמק שהסתירו את קרבתם אליו.
בתגובה לחשיפה אמר גאידמק לערוץ 10, כי "הייתי שותף מרכזי בהסדרת החוב של ממשלת אנגולה ורוסיה לשביעות רצון שני הכספים". לדבריו, מקור הכסף ברווחים שצמחו מהעסקה והבנק בלוכסמבורג הסכים להפשיר את הכסף כבר לפני שלוש שנים. בנוסף, הכחיש כי הודה בפני עו"ד קספר שהשאיר את הכסף ברשותו. "נפגשתי עמו, אבל לא הודיתי", אמר, "בסיפור הזה יש בנקאי נוכל שמטריד אותי שנים ארוכות ומנסה להטריד אותי. אין זה נכון שממשלת אנגולה מסרבת לחדש את דרכוני".
דיווח: כך עשה גאידמק את הונו
הארץ
10.4.2008 / 21:52