מישלב, 55, הוא הדרוזי הראשון העונד דרגות אלוף בצה"ל. לפני כחודשיים הציעו לו מקורבי שר התחבורה שאול מופז את מנכ"לות הנמל. הצעד גרר תרעומת מצד גופים ציבוריים ועסקיים בחיפה, שדרשו מהשר "לא להפוך את הנמל לכלי פוליטי" ולדאוג למינויה של דמות מקצועית.
לקראת ישיבת ועדת האיתור לתפקיד מנכ"ל הנמל מטעם דירקטוריון החברה, שהתכנסה השבוע, נופו כ-100 מבין 120 המועמדים לתפקיד. המועמדים הנותרים יישלחו בימים הקרובים למבחנים בחברת השמה. תוצאות המבחנים יהוו רק 10% מהציון הסופי שיקבע את זהות המנכ"ל הבא בנמל.
בתוך כך, התאחדות התעשיינים, לשכת הספנות, איגוד המשתמשים בהובלה הימית, איגוד לשכות המסחר, מועצת המובילים וארגון סוכני המכס והמשלחים שלחו שלשום מכתב משותף לוועדת האיתור, שבו ביקשו מהוועדה להמליץ רק על מועמד בעל השכלה רלוונטית בתחום הניהולי, ניסיון ניהולי מוכח ביחידה כלכלית גדולה וניסיון בניהול מערכות כוח אדם גדולות.
יוסף מישלב ומנדי זלצמן - בין 20 המועמדים הסופיים לניהול נמל חיפה
Byte and Switch
11.4.2008 / 9:56