שר הביטחון, אהוד ברק, הורה היום (שני) לאפשר המשך אספקת סולר לתחנת הכוח בעזה החל מיום רביעי. הסולר יועבר דרך מסוף הדלקים נחל עוז, שהותקף שבוע שעבר על ידי מחבלים. בפיגוע נרצחו שני עובדים במסוף, ומאז הוא נסגר.
גורמים בלשכתו של ברק אמרו כי ההחלטה לאפשר את אספקת הסולר התקבלה בעקבות פנייה של שלטונות מצרים. גרומים בלשכתו של ברק הבהירו, כי בשלב זה מדובר רק בסולר לתחנת הכוח ולא באספקת דלק לצרכים אחרים לרבות תחבורה.
בישראל דוחים את טענות הפלשתינאים על מחסור רציני בדלק, ואומרים שזהו ניסיון ציני של חמאס ליצור משבר מדומה. מנתונים שמסר בסוף השבוע ראש מינהלת התיאום והקישור במחסום ארז, אל"מ ניר פרס, עולה שדרך מסוף הדלקים הוזרמו לרצועה מדי שבוע ועד יום רביעי כ-2.2 מיליון ליטר סולר ומזוט, להפעלת תחנת הכוח בעזה, המיצרת 30% מהחשמל הנצרך ברצועה (את שאר החשמל ממשיכות לספק ישראל ומצרים). בנוסף לכך, הוכנס לעזה גז בישול ללא הגבלה והועברו מדי שבוע כ-75 אלף ליטר בנזין ועוד 800 אלף ליטר סולר לצורכי תחבורה.
לדברי אל"מ פרס, בשבועיים האחרונים עדה ישראל לניסיונות של חמאס ליצור משבר יזום בתחום הדלק. הקצין אמר כי בשבועיים האחרונים צומצמה משיכת הדלקים מהמסוף ובסוף השבוע עמדה כמות הדלקים בכלים הפלשתיניים של המסוף על כ-190 אלף ליטר בנזין ויותר מ-800 אלף ליטר סולר. "המחסור נובע מאי משיכת הדלקים מהמאגר בשטח הפלשתיני של מסוף הדלק", מסר.
בתוך כך, ארבעת האוניברסיטאות הראשיות בעזה נסגרו היום בשל אי יכולתם של הסטודנטים לבוא לשיעורים עקב המחסור בדלק, כך אומרים גורמים רשמיים בעזה. באוניברסיטאות הללו לומדים בסך הכל 45 אלף סטודנטים. ההחלטה על ההשעיה באה לאחר שהנוכחות ירדה בלפחות 60%.
בעקבות פניית מצריים: שר הביטחון ברק הורה לאפשר המשך אספקת סולר לתחנת הכוח בעזה החל מיום רביעי
יובל אזולאי
14.4.2008 / 22:36
בשלב זה מדובר רק בסולר לתחנת הכוח ולא לצרכים אחרים