מחירי החיטה עלו ביותר מפי שלושה בשווקים הבינלאומיים מאז הקיץ הקודם ופגעו קשות בשכבות העניות במצרים, המתקיימות על לחם מסובסד. הממשלה כבר הבטיחה לעדכן את המשכורות, למרות שעלייה של 30% היא כפליים מ-15% המותרים על פי תקציב מצרים לשנת 2008-2009.
עליית מחירי המזון והאשמות בדבר שחיתות שלטונית הציתו מהומות במאפיות בשכונות העניות, שאף גרמו למספר קורבנות בנפש.
בחודש שעבר הורה מובארק לצבא המצרי לעזור בהעלאת תפוקת הייצור וההפצה של לחם, בניסיון לפתור את בעיית המחסור החמורה. הוא גם הורה לממשלה להשתמש בחלק מהרזרבות במטבע חוץ כדי לרכוש עוד חיטה בשווקים הבינלאומיים.
מחצית מאוכלוסיית מצרים, המונה 70 מיליון נפש, מצויה מתחת לקו העוני ומתקיימת מלחם זול. מחירו של לחם שאינו מסובסד במצרים גבוה פי 10 עד 12 ממחירו של לחם מסובסד שעומד על פחות מסנט אחד.
מובארק מציע לעלות ב-30% את המשכורות לסקטור הציבורי במצרים בעקבות הזינוק במחירי המזון
סוכנויות הידיעות
4.5.2008 / 15:44