מהחקירה עולה כי ביוני 2005 מסרה מדקון לבורסה דיווח מיידי לפיו היא מנהלת משא ומתן עם חברה בנוגע לאפשרות הליך של מיזוג. ביום הדיווח, לפני הפרסום המיידי, עלתה מניית מדקון ב-7.4 אחוז במחזור חריג של 14.5 מיליון שקל וביום שלמחרת עלה שער המניה ב-4.85 אחוז נוספים במחזור של 8.4 מיליון שקל.
בהמשך אותו חודש דיווחה מדקון על חתימת הסכם המיזוג עם חברת מקסון, הנסחרת בניו יורק ועוסקת בשירותים רפואיים. יום למחרת הדיווח המיידי עלתה מניית מדקון ב-20.4 אחוז במחזור חריג של 53 מיליון שקל.
מהנספח לבקשה למעצר בית ושחרור בתנאים מגבילים עולה כי טפר השתמש במידע באופן הבא: הוא רכש 5,000 מניות מדקון ב-48 אלף שקל ומכר אותן לאחר כמה ימים ברווח של 5,600 שקל. בהקשר של המידע השני רכש טפר 10,000 מניות ב-105 אלף שקל, ומכר אותם יומיים לאחר פרסום המידע ברווח של 25 אלף שקל. הוא חשוד בעבירה של שימוש במידע פנים על ידי איש פנים לפי חוק ניירות ערך.
בפברואר השנה הטיל בית משפט השלום בתל אביב צו איסור פרסום על שמו של טפר. "ידיעות אחרונות" ביקש לבטל את הצו ושופט השלום דניאל בארי נעתר לבקשה. על החלטה זו הגיש טפר ערר למחוזי.
בסוף החודש שעבר אישר השופט שמואל ברוך לפרסם את שמו של טפר. השופט העריך כי החומר שהוגש לעיונו מצביע על מעורבות טפר במיוחס לו, "תוך שהוא מנצל לטובת רווחים אישיים מידע מסוים שהגיע אליו אגב עבודתו עבור חברה בתחום שוק ההון". העליון דחה בשבוע שעבר את הערר של טפר להותיר את איסור הפרסום על כנו.
טפר עוסק הן ביחסי ציבור מול התקשורת והן בשיווק מול ציבור המשקיעים. טפר, שעבד אצל נעם ילין במשרד תקשורת פיננסית-נעם ילין, פרש לאחר שמונה שנים והקים בתחילת 2006 יחד עם יוסי בריקמן, סמנכ"ל כספים בחברת MTS, את משרד יחסי ציבור Financial Access.
טפר היה עוד קודם אנליסט בחברת המחקר פסיפיק מדיטרניאן ורשם קריירה קצרה בעיתון טלגרף. עם לקוחות המשרד בשנים האחרונות נמנים החברה לישראל, כי"ל, גילת, ב.ס.ר אירופה, על בד, קריסטל מוצרי צריכה, פקר פלדה ונגב קרמיקה.
עו"ד יעל גרוסמן מסרה כי מרשה כופר בחשדות מכל וכל. היא הוסיפה כי כל אחת מהרכישות בוצעה לאחר שהמידע הרלוונטי פורסם לציבור, וניתן להפריך את הטענות נגדו.
חשד: היחצ"ן נעם טפר הרוויח כ-30 אלף שקל תוך שימוש במידע פנים של חברת מדקון
עמית בן-ארויה
11.5.2008 / 15:12