בהנחה, כי רמת התחרותיות בשוק הסלולר תישאר במצה הנוכחי, ניתן בהחלט לצפות לשנה חיובית בשוק בכלל ובסלקום בפרט. אנו מניחים, כי בהמשך השנה נראה רמות גיוס לקוחות בקצב דומה לרבעון הראשון. החברה תראה עלייה בהכנסות התוכן אשר יתקזזו חלקית עם השחיקה במחיר לדקה. בסה"כ אנו צופים הכנסות משירותים של כ-5.66 מיליארד ש"ח, גידול של כ-5% לעומת 2007. בתוספת הכנסות מציוד אנו מעריכים הכנסות של כ-6.5 מיליארד, גידול של 7.4%. ה-EBITDA השנתית צפויה להסתכם בכ-2.27 מיליארד ש"ח, גידול מרשים של 7% לעומת 2007.
לאחרונה דיווחה נטוויז'ן על רכישה של 15% ממניות הוט. אנו מעריכים, כי לקבוצת אי.די.בי יש כוונה להגדיל את שיעור ההחזקה בהוט, וככל הנראה, לא ע"י סלקום על מנת שלא לפגוע בזרם הדיבידנדים.
אם אכן קבוצת אי.די.בי, על ידי אחת מזרועותיה או יותר, ירכשו את השליטה בהוט תתגבש בישראל קבוצת תקשורת מהותית שנייה, עובדה התורמת למיצובה האסטרטגי של סלקום בשוק. עדיין אנו לא מביאים בחשבון נושא זה בהערכת השווי הנוכחית.
לסיכום, תחום הסלולר ממשיך להיות המגזר החזק של שוק התקשורת. הכנסות החברה מתבססות מאוד על הצריכה הפרטית של הצרכן הישראלי, אשר פחות מושפעת מהמשבר הפיננסי העולמי והמיתון בארה"ב. אנו מעלים את מחיר היעד למניית סלקום ל-140 ש"ח למניה, גבוה בכ-16% ממחיר השוק, ונשארים בהמלצת קנייה.
מחיר נוכחי: 113 שקל
מחיר יעד: 140 שקל
מיטב: עליה במניית סלקום ל-140 שקל
TheMarker
19.5.2008 / 9:32