וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מטוס הסופרג'ט-100 הרוסי השלים בהצלחה את טיסת הבכורה שלו

סוכנויות הידיעות

19.5.2008 / 21:37

הסופרג'ט הוא מטוס הנוסעים הראשון מתוצרת רוסיה מאז 1991

המטוס המסוגל לשאת בין 75 ל-110 נוסעים והוא נבנה על ידי יצרנית המטוסים הרוסית סוחוי. המטוס פותח בשיתוף עם חברת בואינג האמריקנית. בניית המטוס התבצעה במסגרת ניסיונותיו של נשיא רוסיה לשעבר, ולדימיר פוטין, להקים לתחייה את ענף התעופה הרוסי, שסובל מקשיים מאז קריסתו של גוש הסובייטי ב-1991.



מסוחוי נמסר כי הסופרג'ט המריא היום בשעות הבוקר ממוסקבה וחג באוויר במשך כשעה לפני שנחת. על המטוס להשלים לפחות 100 טיסות ללא תאונות או תקלות כדי שיוכרז ככשיר לטיסה.



טיסתו הראשונה של הסופרג'ט היתה אמורה להתקיים בסוף 2007, אך מספר כשלים טכניים הובילו לעיכובים בהשקתו ועוררו חששות כי סוחוי לא תוכל לעמוד ביעדי הייצור של לקוחתה העיקרית - חברת התעופה הרוסית אירופלוט.



מחירו של המטוס, שנועד לטיסות אזוריות ופנימיות, צפוי לעמוד על 29 מיליון דולר. מסוחוי נמסר כי החברה מקווה למכור לפחות 800 מטוסי סופרג'ט בשנים הקרובות, עם ייצור משוער של 70-60 מטוסים בשנה. עד היום קיבלה החברה 73 הזמנות למטוס החדש, שנועד לספק לרוסיה דריסת רגל בשוק הטיסות לטווח בינוני, בהן הזמנה ל-30 מטוסים מצד אירופלוט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully