הדולר האוסטרלי ממשיך לנועה צפונה לכיוונו של שוויון אל מול השטר הירוק כשטיפס לרמות שיא של 24 שנים. המשך העליות במחירי סחורות הבסיס והעלייה במחירי הזהב תמכו משמעותית באוזי. הדולר האוסטרלי התחזק בכ 9 אחוז בקירוב מתחילת השנה, הריבית הגבוהה יחסית, הניצבת ברמה של 7.25 אחוז כתוצאה מצמיחה חזקה וביקושים מקומיים גבוהים אשר גררו לחצים אינפלציוניים, לא צפויה לזוז בתקופה הקרובה ומעניקה תמיכה למטבע האוסטרלי. הדולר האוסטרלי נסחר סביב הרמות של 0.9525 כנגד הדולר, 1.6280 אל מול היורו ו 99.35 כנגד היין ב 19:35 (GMT).
מוקדם בבוקר ב-06:00 (GMT) ישאו המשקיעים עיניהם לפרסום מדד המחירים ליצרן בגרמניה והדו"ח החודשי של הבנק המרכזי היפני כשרבית הבנק המרכזי היפני צפויה להתפרסם במהלך היום ולהיוותר ברמה של 0.5 אחוז. מדד המחירים ליצרן בגרמניה עשוי להצביע על ירידה קלה בלחצים האינפלציוניים, מאוחר יותר ב-09:00 (GMT) יפורסם סקר ה-ZEW לסנטימנט הכלכלי אשר על פי ההערכות המקדימות יצביע על שיפור קל ועשוי לתמוך מעט באירו. בארה"ב יפורסם מדד המחירים ליצרן ב-12:30 (GMT) כשקצב עליות היצור צפוי להאט ביחס לחודש הקודם ולהוריד מעט את החששות מאינפלציה.
דולר/שקל: אפקט האינפלציה ממשיך להעניק תמיכה למטבע הישראלי אשר נסחר ברמות שיא של 11 שנה. העלייה החדה מהצפי במדד המחירים באה על אף חוזקו של השקל אל מול הדולר אשר בתקופות עברו סייע למתן את קצב האינפלציה. מרבית ההערכות צופות העלאת ריבית של כ-0.5 אחוז בפגישתו הבאה של בנק ישראל. מהלך זה עשוי להרחיב את פער הריביות עד לכדי 1.75 אחוז לטובתו של השקל ולהעניק תמיכה משמעותית להמשך התחזקותו. המטבע הישראלי נסחר סביב הרמות של 3.37 אל מול הדולר במסחר הבין בנקאי ב-18:00 (GMT).
נפט: הזהב השחור נסחר בתנודתיות גבוהה על רקע פקיעת החוזים לחודש יוני כשחזרה מוגבלת של הדולר לחצה את המחירים מטה. הודעתה של ערב הסעודית כי תגדיל את מכסות היצור בכ-300 אלף חביות ליום לא הביאה לשינוי כיוון חד במחירי הנפט אך תרמה גם כן ללחץ המכירות על הנפט. מההיבט הטכני טיפס הנפט לרמות שיא חדשות כשהוא חוצה את רמת ההתנגדות ב-127 דולר לחבית שוב זה היום השני ברציפות ומאותת כי המגמה השורית עדיין בעינה. חוזה עתידי לחודש יולי על הנפט נסחר סביב הרמות של 126.85 דולר לחבית ב-19:49 (GMT).
זהב: המתכת היקרה נסחרה ביציבות עם נטייה קלה לעליות כשרמת ה-900 דולר לחבית לא נחצית כלפי מטה ואותתה על חוזקה מההיבט הטכני.מחירי הסחורות ממשיכים להרקיע שחקים ומביאים סוחרים רבים להתגדר כנגד האינפלציה על ידי רכישת זהב. במקביל חולשתו היחסית של הדולר המהווה השקעה אלטרנטיבית לזהב תורמת אף היא לביקושי הקניה על המתכת היקרה. חוזה עתידי לחודש יוני על הזהב נסחר סביב הרמות של 907.0 דולר לחבית ב-20:07 (GMT).
חזרה לאתר היועצים
הדולר התחזק על רקע רווחים בשווקי המניות
TheMarker
20.5.2008 / 10:06