וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אי.בי.אי: בזק תציג דוחות סבירים שיצביעו על מגמות מעורבות במגזרים השונים

TheMarker

20.5.2008 / 10:28

בזק צפויה להציג את דוחותיה הכספים לרבעון הראשון לשנת 2008 ביום ה' ה-22.05.08. אנו צופים כי החברה תציג דוחות סבירים שיצביעו על מגמות מעורבות במגזרים השונים.

זהו הרבעון הראשון בו חוק הניידות יבוא לידי ביטוי במלואו ואנו מעריכים כי שיווק חבילות הטריפל של הוט והטלפון הזול של אינטרנט זהב ממשיכים (וימשיכו) לנגוס בנתחי השוק של בזק.
יתרה מכך אנו מעריכים כי תחום המפ"א יהווה מוקד משיכה למתחרים נוספים דוגמת סלקום ונטוויז'ן אשר ינסו לפתח אף הם פעילות בתחום.
נראה כי בקרוב תגיע החברה לרף התחתון של 85 אחוז נתח שוק ואז יחלו ה-"הקלות הרגולטוריות"- נזכיר כי הקלות אלו מאפשרות לבזק בראש ובראשונה להוריד מחירים, כך שאנו מעריכים שהמאבק על נתחי שוק יבוא במידה רבה על חשבון שיעורי הרווחיות הגבוהים שמצליחה בזק להשיג בתחום השיחות הפנים ארציות.



רכישת 15 אחוז מהוט ע"י נטוויז'ן- המעבר לקבוצות תקשורת עשה קפיצת מדרגה נוספת כשנטוויז'ן רכשה 15 אחוז מהוט. אנו מעריכים כי בזק נהנית כמו יתר השוק מהעובדה שיהיו רק 3 קבוצות תקשורת ולא 4 (במידה ואלי ברקת היה רוכש את המניות מלאומי) ומהירידה בסיכון לכניסתו של מפעיל וירטואלי. בנוסף המהלך צפוי לעזור לבזק לקבל הקלות רגולטוריות מהר מהצפוי. למרות היתרונות אנו מעריכים כי התקדמות המעבר לקבוצות תקשורת יפגע בסופו של דבר בבזק ועשוי להוביל לקצב אובדן מנויים גבוה יותר בתחום הטלפוניה הקווית המהווה כ-45 אחוז מהכנסותיה של בזק ונהנה מרווחיות EBITDA גבוהה של כ-40 אחוז.



מחיר נוכחי: 6.88 שקל
מחיר יעד : 6.80 שקל



חזרה לאתר היועצים


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully