המגפה פגעה גם בישראל, בעיקר בלולים בדרום הארץ ובישובים בעוטף עזה. להערכת השירותים הוטרינריים במשרד החקלאות, היא הועברה לישראל באמצעות עופות נודדים או רכבים של מבריחים שהיו נגועים בנגיף והדביקו בו את הלולים בישובי דרום הארץ. הנזק לענף הלול הגיע לכמה מיליוני שקלים.
תרכיב החיסון לבני אדם, שקיבל את אישורה של סוכנות התרופות האירופאית (EMEA), פותח בחברת גלקסו-סמית-קליין (GSK), והוא מיועד להגן בני אדם מפני הידבקות במחולל המחלה H5N1.
מומחים לבריאות הציבור ברחבי העולם חוששים כי הנגיף הקטלני יעבור שינוי גנטי, שיאפשר לו "לשפר" את כושר ההדבקה שלו ולהעביר את המחלה גם מאדם לאדם בלא תיווך של עופות, ויגרום בכך למגפה עולמית. החיסון החדש עשוי למנוע את ההדבקה גם מעופות חולים וגם מבני אדם הנושאים את הנגיף או שכבר חלו במחלה.
להערכת גורמים במערכת הבריאות, החיסון יהיה זמין לישראלים כבר בשבעות הקרובים.
פריצת דרך ברפואה: חיסון נגד שפעת העופות לשימוש בבני אדם; המחלה גרמה להשמדת מאות מיליוני עופות
עמירם כהן
20.5.2008 / 16:41