וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שר האוצר אישר: יו"רים בתאגידים גדולים לא יוכלו לעבוד במקומות נוספים

מוטי בסוק

21.5.2008 / 18:36

האישור - בהתאם להמלצות הוועדה הציבורית שמינה המשרד



יו"רים בתאגידים ממשלתיים וציבוריים גדולים יחויבו בעתיד הקרוב לעבוד בצורה בלעדית בתאגיד אליו הם שייכים, ויקבלו תגמול עבור עבודה במשרה מלאה. כך קבעה הוועדה הציבורית לסיווג תאגידים סטטוטורים, בראשות פרופסור רמי פרידמן. שר האוצר אישר לאחרונה את המלצות הועדה, וההמלצות יכנסו לתוקף בקרוב.



הוועדה פעלה בשיתוף עם הממונה על השכר. לפי הוועדה, יו"רים של תאגידים גדולים חיבים
להקדיש את רוב זמנם במהלך היום לעבודה בתאגיד, וזאת כתוצאה מהיקף הפעילות המוטלת עליהם וממורכבותה. לפי המלצות הועדה, יו"רים של תאגיד גדול יתחיבו לפעילות בלעדית בתאגיד, ולא יועסקו בשכר במקומות אחרים, למעט כהונה ציבורית כדירקטור חיצוני בשכר בחברה אחת בלבד.



לדברי שר האוצר, רוני בר-און, המהלך התחייב בשל חשיבותם הגבוהה של התאגידים הגדולים. לדבריו, התקנה החדשה תעלה את רמת המחויבות של היו"ר ואת התמקצעותו בעניני התאגיד, מה
שיעלה את רמת הניהול של גופים אלו.



המלצות הוועדה מתיחסות לתאגידים ברמות 8-7 בסולם הוועדה לסיווג תאגידים. רמה 7 כוללת גופים כמו מגן דוד אדום והמועצה להסדר ההימורים בספורט. רמה 8 כוללת, בין היתר, את רשות שדות התעופה. עד היום לא התקיימה אחידות בנושא תגמול היו"רים בתאגידים. החוק שהורה על הקמת התאגיד הוא שקבע את הנהלים בנוגע לגמול היו"ר. כך למשל העניקו גופים מסוימים גמול על פי ההשתתפות בישיבות, אחרים העניקו גמול בהתאם להחלטת השרים הממונים על התאגיד, והיו אף גופים שלא זיכו את היו"ר בגמול כלשהו, אלא רק בהחזרי הוצאות.



עד עתה החוק אפשר ליו"רים לעבוד בשכר גם בגופים אחרים, ללא מחויבות בלעדית לתאגיד בו הם משמשים כיו"ר. הממונה על השכר באוצר יפעל לקידום שינויי החקיקה הנדרשים לישום המלצות אלו.
ההמלצות יחולו על יו"רים חדשים ויו"רים מכהנים שיקבלו את הכללים שנקבעו.



הוועדה הציבורית לסיווג תאגידים סטטוטורים פועלת לצד הממונה על השכר מכוח החלטת ממשלה מ-1996, ומשמשת כוועדה מיעצת לשר האוצר. בוועדה חברים רפי פרידמן (יו"ר), הממונה על השכר - אלי כהן, נשיא לשכת רואי החשבון - ראובן שיף, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה - דידי לחמן-מסר, סגן נציב שרות המדינה לשעבר - צבי זיסקינד ועו"ד צבי ברק.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully