הדו"ח העלה כי כ-20% מזמן הטיסות הוא למעשה זמן עיכובים. כמעט 60% מהעיכובים מתבצעים כבר בשלב ההמתנה בשער הטיסה. כ-20% מהעיכובים מתבצעים בשלב ההעברה למטוס, וכ-15% ממש בזמן הטיסה - שלב העיכוב היקר ביותר עבור חברות התעופה. זאת מאחר וכבר בשלב הזה מתבזבז דלק.
אך גם לזמן האבוד יש מחיר. לפי הדו"ח, עיכובים עולים לנוסעים ולמעסיקיהם כ-12 מיליארד דולר בגין ירידה בתפוקה, אובדן הזדמנויות עסקיות, ואף הפסד פעילויות בידור ופנאי. מגזרים התלויים במיוחד בטיסות - כמו תיירות ושירותי מזון - הפסידו כ-10 מיליארד דולר. אך את העלות הגבוהה ביותר ספגו חברות התעופה עצמן - 19 מיליארד דולר בגין עלייה בעלויות הדלק, העבודה והתחזוקה.
הזינוק בעלויות הדלק הוביל לגל של פשיטות רגל של חברות תעופה בארה"ב ובעולם בכלל. עד כה השנה דיווחו 6 חברות תעופה אמריקניות על פשיטת רגל. חברות אחרות מנסות להעביר חלק מהגידול בעלויות הדלק לנוסעים, עם מסי דלק, או עם הגדלת תשלומים אחרים, כגון הגדלת התשלום על מטען.
