. היא לא תמרק את תדמיתו, היא לא תפוגג את הריח הרע שעולה מתיאור מערכת היחסים בינו לבין טלנסקי והיא לא תחזיר את אולמרט לימים שלפני פרוץ החקירה.
ציבורית, אולמרט מחוסל. אין לו תקומה. העדות המוקדמת שנשמעה אתמול בבית המשפט המחוזי בירושלים תרחף מעתה כמו ענן רעיל מעל ראש הממשלה, בכל אשר יילך - עד שיילך. זהו ההבדל הקטן בין כותרת בעיתון לבין עדות בשבועה בבית משפט. החשדות נגד שרון, בפרשות האי היווני וסיריל קרן היו חמורים לא פחות, אולי אפילו יותר. אבל חקירות שרון לא הגיעו מעולם לבית המשפט. וחוץ מזה, לשרון היו מוכנים לסלוח על הכל.
יורשו, אולמרט, נחשב כיום בר מינן פוליטי. במערכת הפוליטית ובמפלגתו, קדימה, כבר לא סופרים אותו. מה כן סופרים? את סכומי הכסף שהסתתרו במעטפות שזרמו אליו על פי עדות טלנסקי, זמן רב לאחר שהסתיימו מערכות הבחירות הפנימיות בישראל.
מה שנפרש אתמול בבית המשפט היה המדריך לחיים הטובים סטייל אולמרט: הסוויטות, העטים, הסיגרים, המחלקות הראשונות, המאכער הצמוד שדואג לכל. במקרה הטוב, זוהי נהנתנות בוטה. במקרה הרע, מסתתרות שם עבירות מעבירות שונות שעליהן תחליט הפרקליטות, לכשתחליט. על נהנתנות אף אחד עוד לא הלך הביתה. מה שהופך את העניין לבלתי נסבל הם המזומנים - הירוק ירוק הזה שעבר במשך תקופה כה ארוכה מטלנסקי לאולמרט ללא דיווח, ללא רישום וללא עקבות, למעט אלה שביומניה של שולה זקן.
קשה לומר האם לעדות אתמול יהיו השלכות פוליטיות מיידיות. סביר להניח שלא. אהוד ברק אינו מתכוון לפרוש מהממשלה בטווח הנראה לעין, וציפי לבני לא תתפטר. הם יניחו לאולמרט לפרפר.
מקורביו של אולמרט תהו אתמול מה ההבדל בינו לבין בנימין נתניהו ומסעות התענוגות שלו לפאריס וללונדון - שמומנו אף הם בסכומי עתק, על ידי המיליונר התורן. מדוע, שאלו מקורבי אולמרט, ביבי יצא בזול בעוד שנגד אולמרט הפרקליטות מנהלת "מסע ציד", כלשונם.
בעתיד, הקרוב או הרחוק, כשאולמרט כבר יהיה ראש ממשלה לשעבר, הוא יישב בביתו ויתהה לשם מה הוא היה צריך את הגועל נפש הזה. זה יהיה מאוחר מדי. הוא איבד את אמון מפלגתו, ומה שחשוב יותר, את אמון הציבור. בסקר שנערך אמש בעקבות עדות טלנסקי, אמרו 70% מהנשאלים כי הם אינם מאמינים לגרסת אולמרט שהכסף שזרם אליו שימש אך ורק לצורכי מימון מערכות הבחירות שלו. מה שיותר גרוע בעבורו: 51% ממצביעי מפלגתו, קדימה, גם הם אינם מאמינים לו.
אהוד ברק שוקל לקרוא לאולמרט להתפטר מתפקיד ראש הממשלה; ייכנס מסיבת עיתונאים בצהריים
יוסי ורטר
28.5.2008 / 9:39