הבנקים יכולים להתחזק בתנאי שמשבר הדיור מגיע לסיומו ואחוזי האבטלה קטנים. אבטלה גואה ומשבר הדיור, פגעו קשות בבנקים.
רווחים של חברות הבניה Toll Brothers ןHovnanian Enterprises מראים כי יש תקווה ועל כן הבנקים מתאוששים בגדול.
אם שתי חברות הבניה הגדולות בארה"ב יראו יציבות, משבר האשראי יוכל לצבור את בטחון הציבור ובעצם להגיע לסיומו. כמובן שזה יגרום לתגובת שרשרת חיובית כאשר הלחץ ירד מחברות כמו ,Citigroup Merrill Lynch Wells Fargo, ו-.Lehman Brothers
כפי שציינתי שני דברים חייבים לקרות על מנת שהבנקים ישובו לזירה, האחד הוא סיום משברי הדיור והאשראי והשני הינו ירידה באחוז האבטלה הגואה בארה"ב.
במידה ואחוז האבטלה ירד, לא רק הבנקים ייהנו אלא כצפוי- השוק כולו.
דבר שיוכל להוסיף לפריחה כלכלית הינו ירידתו של מחיר הנפט למחירים סבירים.
כמובן יש צורך לקחת בחשבון אם לא יקרו שני הדברים לעיל הרי זהו אסון ושיאים שליליים לחברות רבות כגון: American International group, ,Washington Mutual Wachovia ו-Bank Of America. עם זאת טוען קרמר שהוא אופטימי לגבי עתיד הבנקים ואופטימי שדבריו אכן יקרו והבנקים ישובו לזירה הפיננסית.
לאתר היועצים
קרמר בתוכנית Mad Money שובם של הבנקים לזירה הפיננסית
TheMarker
1.6.2008 / 14:37
