שנה לא טובה עוברת עד כה על חברת הנדל"ן : לאחר שמניית החברה ירדה בכ-62% מאז תחילת השנה, מדווחת החברה ברבעון הראשון על הפסד של 73 מיליון שקל על רקע הפחתת שווי הנדל"ן שבבעלותה בבריטניה. החברה עברה מרווח של 182 מיליון שקל ברבעון המקביל, להפסד של 61 מיליון שקל ברבעון הנוכחי.
הסעיף הראשון והבולט בדו"ח הרווח וההפסד הוא ההכנסות מדמי השכירות. הדו"ח מצביע אמנם על עלייה של 9.7% בהכנסות מ-67 מיליון שקל ל-73.4 מיליון שקל, אך מאחורי הסעיף העלום "הכנסות אחרות" מסתתר הפסד משמעותי נוסף של החברה.
ארזים רושמת באופן קבוע הכנסות הנובעות ממימוש נכסים תחת הסעיף הכנסות אחרות. ברבעון הנוכחי באופן יוצא דופן החברה לא רשמה כמעט כל רווחים מסעיף זה, וההכנסות בו הסתכמו בכ-1 מיליון שקל לעומת 148 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בנוסף להפסד מדווחת החברה, שמושקעת בעיקר בבריטניה, כי תזרים המזומנים שלה ירד אל מתחת לקו האדום: אל מול תזרים חיובי של 48 מיליון שקל ברבעון הקודם, רשמה ארזים ברבעון הנוכחי הפסד של כ-11 מיליון שקל.
הוצאות המימון של ארזים צמחו לכ-36 מיליון שקל מ-4 מיליון שקל בלבד. מקורות הגידול בהוצאות המימון הם עליית המדד שהגדילה את הוצאות המימון על אגרות החוב של החברה, וכן עלייה בהתחייבויות לבנקים.
בין העסקאות עליהן חתמה החברה ברבעון יש לציין כי בינואר השנה השלימה חברת בת של ארזים, אולימפיה, עסקה לרכישת בניין משרדים בן 10 קומות בלונדון בכ-231 מיליון שקל. לצורך הרכישה הלוותה החברה 24 מיליון ליש"ט (185 מיליון שקל).
בארזים נפלה השלהבת: בעקבות משבר הנדל"ן בבריטניה עוברת חברת הנדל"ן ארזים להפסד של 61 מ' ש'
רותם סלע
2.6.2008 / 11:54