לעומתה במיטרוניקס אנו עדים לחברה קיבוצית קטנה מקיבוץ יזרעאל שהצליחה להגדיל את היקף המכירות והרווחים שלה בשוק הגלובלי והתחרותי במאות אחוזים. איך? למה דווקא היא מכל החברות?
שוב ניחשתם נכון- הנהלה. ואנחנו רק טוענים כי אם זיהתם הנהלה שידעה לקחת חברה קיבוצית קטנה ולהביא אותה למובילת שוק בתחום בא היא עוסקת, ההצעה שלנו ? תגדלו איתה. הרי מה יותר מספק מאשר לקנות חברה זנוחה ביתר ולצמוח איתה לשווי של קרוב למיליארד שקל.
כמה מילים על החברה:
חברת מיטרוניקס מייצרת רובוטים לניקוי בריכות פרטיות וציבוריות עם המותג המוביל דולפין. החברה מייצאת 98% מהמוצרים שלה בדגש על השוק האירופאי.
בשנת 2007 הרווח הגולמי השתפר ועמד על 44%, והרווח הנקי השתפר ל 27% מההכנסות.
השיפור נמשך ברבעון הראשון של השנה, והחברה שיפרה את המרווח הגולמי ל- 56% מההכנסות כאשר הרווח התפעולי נסק ל-40% מהמכירות אשר גדלו בשיעור נמוך של 5% עקב הקמת חברת בת בארה"ב וייסוף השקל מול היורו והדולר.
החברה ממשיכה במגמה של צמיחה המשולבת בגידול במרווחים, כל זאת בסביבה עסקית מאתגרת של האטה ושינוי חד בשערי המטבעות.
שוק הבריכות הפרטי משויך לתחום ה- Leisure (איכות חיים) תחום שצומח ב- 6% לשנה יותר מהצמיחה הכלכלית בעולם.
שוק הבריכות פרטיות מוערך בכ- 16 מיליון, מחצית מהן ממוקמות בארה"ב ורק 2% ממנו משתמש ברובוטים, מכאן שהשמיים הם הגבול מבחינת אפשרויות הצמיחה של החברה.
לרובוטים יש יתרון טכנולוגי, בריאותי, וידידותי למשתמש על פני המנקים האחרונים. מיטרוניקס הנה "מרקט לידר" ומחזיקה בנתח שוק של 40%.
החברה רכשה במהלך הרבעון הראשון של השנה חברה צרפתית בשם MGI המאגדת מספר חברות קטנות בתחום הבריכות. לחברה הנרכשת מגוון פתרונות בתחום האזעקות לבריכות (הגנה מפני טביעה) כיסויים אוטומטיים, ותחליפי חיטוי לבריכה ידידותיים למשתמש.
לסיכום: החברה ממוקמת היטב בשוק צומח הנתמך בעליית רמת החיים בעולם המערבי. לחברה שיעורי רווחיות יוצאי דופן והיא שוקדת על השמרים בכל הקשור לשיפור המרווחים שלה.
החברה בעלת מאזן פיננסי חזק, ובעלת עודף נכסים פיננסים של מעל 100 מיליון שקלים.
הצלחת חברת הבת, בצירוף סינרגיה עם חברת MGI יכולות להזניק את החברה רחוק. עם זאת
החברה עלולה להיפגע מהתחזקות השקל, כמו כן ההאטה בארה"ב עשויה לפגוע בתחום הבריכות בבתים פרטיים, גם המהלך האסטרטגי של מעבר לשיווק ישיר בארה"ב טומן בחובו סיכונים.
חובת ההוכחה עדין על הנהלת החברה,כל הסימנים כי היא בכיוון הנכון.
בנוסף החברה עשויה להיכנס בעדכון המדדים הקרוב למדד ת"א 100 מה שיגדיל את החשיפה שלה למשקיעים ויעורר את המחזורים בנייר.
בתמיר פישמן קובעים מחיר יעד של 1100 שקל, הגבוה ב-40% ממחיר השוק של המניה כיום.
לאתר היועצים
תמיר פישמן: למה דווקא מיטרוניקס הגדילה רווחיות במאות אחוזים?
TheMarker
2.6.2008 / 12:41