קרנות גידור בעולם, המנהלות נכסים בסך 1.9 טריליון דולר, הניבו בחודש מאי בממוצע תשואה של 1.4%, בהמשך לתשואה של 1.2% באפריל, וצימצמו בכך את הפסדיהן מתחילת השנה ועד סוף חודש מאי ל-0.2% בלבד.
"אנשים מסוימים הקדימו להספיד את מגזר קרנות הגידור", אמר מנהל חברת ההשקעות פסיפיק אלטרנטיב, סטיבן אוקסלי, לסוכנות הידיעות בלומברג. "אני נמצא בתחום מספיק זמן כדי לומר ששמעתי כבר מספר פעמים את ההכרזות על סוף קרנות הגידור כפי שאנחנו מכירים אותן", הוסיף.
יותר מעשר קרנות גידור נאלצו להיסגר או למכור את אחזקותיהן מתחילת השנה, על רקע מחנק האשראי הגרוע ביותר שידע מגזר קרנות הגידור מאז שמיטת החובות של רוסיה ב-98'. בעקבות מחנק האשראי - נאלצו קרנות גידור למכור נכסים כדי לעמוד בפקודות מרג'ין (דרישה להחזיר כסף שלוותה הקרן לצורכי השקעות - המתבצעת כשערך ההשקעות יורד) שהן מקבלות מהבנקים. כתוצאה מכך נסגרו קרנות.
קרנות גידור הן חברות השקעה פרטיות - בדרך כלל - העוסקות בהשקעה באמצעות מכשירים פיננסים ברמת סיכון גבוהה יחסית, ואשר מנהליהן שותפים לחלק משמעותי של הרווחים.
קרנות גידור בעולם גייסו ברבעון הראשון של השנה ממשקיעים 16.5 מיליארד דולר - הסכום הנמוך ביותר מאז סוף שנת 2005. זאת, על רקע המשברים בשוקי האשראי והדיור וחששות מפני שקיעת כלכלת ארה"ב במיתון. הקרנות גייסו סכום שיא של 194 מיליארד דולר בשנת 2007.
מגזר קרנות הגידור מתאושש: קיזז ההפסדים מתחילת השנה ל-0.2% בלבד
נמרוד הלפרן
2.6.2008 / 21:57