חברת העוסקת בנדל"ן מניב בארה"ב חוותה טלטלה בישיבותיה האחרונות - לאחר שדירקטוריון החברה נדרש לאשר את שכרו החודשי של אברהם פוזננסקי, מבעלי השליטה בסוברין, המכהן כמנכ"ל החברה ויו"ר הדירקטוריון.
פוזננסקי דרש כי יאושר לו שכר חודשי בסיסי על סך 35 אלף דולר, ולאחר דיונים הסכים להפחית את דרישת שכרו ל-27.5 אלף דולר לחודש. דירקטור חיצוני לחברה, לאו ספקיאר, התנגד לגובה שכר זה, והתפטר אתמול מתפקידו, כאשר במכתב ההתפטרות הוא מציין כי עשה זאת לאור "חששותי לקיומו של הליך בלתי תקין בקשר עם הליך אישור תנאי ההעסקה שלך ושל נושאי משרה בחברה ובחברות בנות".
ספקיאר ציין כי במכתבו כי "הופעל עלי מכבש כבד של לחצים לאשר את השכר המוצע. על אף הלחצים הכבדים שהופעלו עלי, חזרתי והבעתי את התנגדותי לאישור תנאי ההעסקה המוצעים, אשר בהתאם לבדיקה השוואתית שבוצעה עבור החברה, הינם גבוהים באופן ניכר, וזאת בעיקר נוכח היקף פעילותה המצמצם של החברה ומצבה הפיננסי". ספקיאר מציין כי ביקש מהחבר לקבל ייעוץ מקצועי בנושא ? אך נענה בשלילה.
חברת סובריין סיימה את הרבעון הראשון של 2008 עם הפסד נקי של 576 אלף דולר, כאשר הכנסותיה הסתכמו ב-533 אלף דולר. בשנת 2007 כולה הסתכמו הפסדי החברה ב-1.1 מיליון דולר. לחברה תזרים מזומנים חיובי בסך 109 אלף דולר, שנבע בעיקר מפעילות השקעה.
סובריין הגיבה למכתב התפטרותו של ספקיאר בדיווח לרשות ניירות ערך, ואמרה כי "מאז מינויו של פוזננסקי למנכ"ל החברה בפברואר 2007 - החברה אינה משלמת לו שכר באופן שהוא ממלא את תפקידו ללא תמורה".
אישור שכר בכירים: דירקטור בחברת סובריין התפטר לאחר שטען כי הופעלו עליו לחצים לאשר שכר המנכ"ל
יובל מעוז
3.6.2008 / 10:34