וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרשות המפקחת על מחירי הסחורות בארה"ב תהדק הפיקוח על המסחר בהן

ניו יורק טיימס

3.6.2008 / 12:22

הרשות ספגה ביקורות על כך שלא עקבה אחרי השפעות עליית המחירים

הרשות צפויה לדרוש מידע נוסף על המשקיעים בשוק זה, כדי לקבוע האם הם מתחמקים מהגבלות השוק על ספקולציות ומעלים באופן מלאכותי את מחירי המזון. בנוסף, מתכננת הרשות - נציבות המסחר בחוזי הסחורות בארה"ב (CFTC) - לדון עם רגולטור הבנקים, במטרה להבטיח כי אשראי הולם מסופק לענף החקלאות בארה"ב.



צעד נוסף שמתכננת ה-CFTC כולל הגדלת התוכנית שמטרתה הנמכת עלויות לחקלאים לגידור מחירי היבולים שלהם. עלות הגידור צמחה באופן קיצוני עם הטלטלות בשווקים - זאת לפי טיוטת ההצעות של ה-CFTC, אשר הגיעה לידי "ניו יורק טיימס". הרשות מתכוונת להכריז על הצעותיה ביום שלישי.



ה-CFTC צפויה לאשר כי היא חוקרת את עליית מחירי הכותנה בסוף חודש פברואר - צעד שנעשה בעקבות דרישה מצד בכירי התעשייה, בשימוע שנערך ב-22 באפריל.



שוק החוזים על הסחורות משחק תפקיד מרכזי בקביעת מחירי החיטה, התירס, הסויה ויבולים נוספים, כמו גם מוצרי נפט וגז טבעיים. בשנים האחרונות הפך שוק זה אטרקטיווי עבור משקיעים המחפשים רווח, כמו גם הגנה מפני האינפלציה. כתוצאה מכך, הוזרמו מיליארדי דולרים ממשקיעים מוסדיים שונים אל שוק החוזים העתידיים לסחורות.



מיליארדי דולרים נוספים מגיעים לשוק זה באמצעות בנקי השקעות, אשר מגדרים עצמם מפני הסיכונים שבהימורים מסובכים ומסוכנים יותר.



ה-CFTC ספגה ביקורות לאחרונה, על כך שלא עשתה מספיק כדי לעקוב אחרי השפעות אותם משקיעים על השוק - אשר משפיע על התקציבים של משקי הבית ברחבי העולם. ההצעות של ה-CFTC להקשחת הרגולציה מגיעות כמעין תגובה ראשונית לאותן ביקורות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully