וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הערכות: מדד מאי יעלה בחדות - 0.5%-0.7%

מוטי בסוק

15.6.2008 / 7:14

נגיד בנק ישראל עשוי להעלות בסוף החודש את הריבית במשק ב-0.25% בפעם השנייה ברציפות



מדד המחירים לצרכן למאי, שיפורסם הערב על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עלה כנראה במידה ניכרת - 0.5%-0.7%; נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, עשוי להעלות בסוף החודש את הריבית במשק ב-0.25% בפעם השנייה ברציפות - כך העריכו בסוף השבוע במשרדים הכלכליים בירושלים.



מדדי מאי בשנתיים האחרונות היו 0.0%. העלייה במדד מאי השנה צפויה בשל המשך העליות במחירי המזון, הפירות והדלק וכן בשל העלייה במחירי ההלבשה וההנעלה. לעומת זאת, במחירי הדיור והירקות חלו ירידות. ב-12 החודשים האחרונים זינקו מחירי המזון בישראל בכ-11%, יותר מההתייקרויות ברוב מדינות OECD. רק באיסלנד, הונגריה וטורקיה היתה עלייה תלולה יותר במחירי המזון.



האינפלציה בישראל עלתה מדרגה בחודשים האחרונים. באפריל עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.5% - עלייה חדה במיוחד, שהפתיעה את המשק. ב-12 החודשים האחרונים היה שיעור האינפלציה 4.7%. בארבעת החודשים הראשונים של 2008 עלה המדד ב-1.6%, וזאת בעוד יעד האינפלציה השנתי של הממשלה הוא 1%-3%. ההערכות הן כי האינפלציה השנה תהיה 4%, וכי רק בשנה הבאה תחזור האינפלציה לתחום היעד של הממשלה. עד סוף השנה, לפי ההערכות, תהיה ריבית בנק ישראל 4%.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully