כור, מקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר מחזיקה בין השאר בשליטה בחברות טלרד ובענק הדשנים . באחרונה, קיבלה הנהלת אי.די.בי הצעות לכניסה למשא ומתן מגורם זר שהביע בעבר עניין ברכישת השליטה בחברה, סירוב בעלי השליטה בחברה להיכנס למגעים התרחש לאחר פגישה שהתקיימה בין נציגי שני הצדדים. ככל הנראה מדובר בחברת UPL ההודית שנסחרת בשווי של 1.5 מיליארד דולר שביקשה לרכוש את השליטה בכור כדרך לרכוש את השליטה במכתשים אגן החברה הבת (40%) של כור.
הראל גילאון מבית ההשקעות אופנהיימר מברך על העסקה: "השקעה של 330 מיליון שקל בקרדיט סוויס שלא נפגע בצורה משמעותית מהמשבר הפיננסי האחרון יכולה להתגלות כהשקעה חכמה במיוחד לאחר שמניות בנק ההשקעות ירדו ב-42% מהשיא של המנייה באפריל 2007 שנה שעברה".
הראל מסתייג מההחלטה להשקעה במגזר הפיננסים האירופאי, "המוסדות הפיננסיים האירופאים סובלים מאותן מחלות מהן סובלים הבנקים האמריקאים הכוללים את הצטמקות המערכת הפיננסית בעקבות משבר הסאבפריים ובעיות הקשורות למצבה הכלכלי של אירופה, ביניהן יורו גבוה הפוגע בתחרותיות של החברות האירופאיות, האינפלציה שמרימה את ראשה ואינדיקטורים כלכליים המצביעים על כך שכלכלת גוש היורו מאטה".
כור רוכשת מניות קרדיט סוויס ב-330 מ' ש'; תרכוש אחזקות במוסדות פיננסיים באירופה ב-1.5 מיליארד ש'
רותם סלע
1.7.2008 / 10:10