וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפסד של 61 מיליון שקל לחברת החשמל ברבעון הראשון

אבי בר-אלי

1.7.2008 / 10:23

למרות זינוק של 21.45% בהכנסות. יו"ר הדירקטוריון, מוטי פרידמן: "על החברה להמשיך ולדרוש מהרשות לשירותים ציבוריים-חשמל לעדכן את התעריף"

חברת החשמל סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2008 בהפסד נקי של 61 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 201 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. יו"ר הדירקטוריון, מוטי פרידמן, אמר בתגובה, כי רווחיות חברת החשמל נמוכה ביותר ו"אחת הסיבות העיקריות היא שתעריף החשמל לא עודכן מזה זמן רב, והוא אינו כולל בתוכו עלויות כבדות שמוטלות על החברה, הקשורות לפעילותה בייצור החשמל, הולכתו ואספקתו ללקוחות". פרידמן הוסיף כי על החברה להמשיך ולדרוש מהרשות לשירותים ציבוריים-חשמל לעדכן את התעריף, ולכלול בתוכו את כל ההוצאות והעלויות הקשורות לפעילויות החברה בייצור ובאספקת חשמל.

הכנסות החברה ממכירת חשמל זינקו ב-21.45% והסתכמו ברבעון הראשון בכ- 5.3 מיליארד שקל לעומת 4.3 מיליארד שקל בתקופה המקבילה אשתקד. זאת, לאחר גידול של 12.7% בהכנסה הממוצעת לקוט"ש (כתוצאה מייקור תעריפים) ועלייה של 8.77% בצריכה. עם זאת, הוצאות החברה על רכישת דלקים ברבעון הראשון זינקו ב-53.3% לעומת אשתקד והסתכמו ב-2.6 מיליארד שקל. זאת בעיקר כתוצאה מגידול של 115.5% בשימוש בסולר ומהתייקרות הפחם. עמוס לסקר, מנכ"ל החברה, ציין כי על מנת לתת מענה לביקושים הגוברים לחשמל, נאלצה החברה להגביר את השימוש בדלקים יקרים, וכי ההוצאות על רכישת דלקים הסתכמו בגידול של כ-1 מיליארד שקל לעומת הרבעון המקביל ב-2007.

הרווח מהפעלת מערכת החשמל הסתכם בתקופת הדו"ח בכ-1.02 מיליארד שקל לעומת 1.12 מיליארד שקל אשתקד, ירידה של כ-9.24%. מבצע הפרישה של 300 מעובדי החברה הביא להוצאות של 365 מיליון שקל בגין ההתחייבויות הפנסיוניות לעומת הכנסות של 3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי של החברה צנח ב-55.6% ל-341 מיליון שקל. הוצאות מימון שרשמו ירידה של כ-16.8% ל-427 מיליון שקל, הביאו את החברה לסיים את הרבעון בהפסד נקי של 61 מיליון שקל. התשואה להון ברבעון היתה שלילית (0.55%-) לעומת תשואה חיובית של % 1.89 ברבעון המקביל. יחס ההתחייבויות להון העצמי עמד על 5.19 לעומת 5.38 ברבעון המקביל אשתקד.

פרסום הדו"חות הכספיים של חברת החשמל נדחה ל-30 ליוני 2008 בשל ארכה שקיבלה החברה לערוך את דו"חותיה בהתאם לתקנות החברות הממשלתיות. התקנות פורסמו ב-29 ביוני 2008. לפי תקנות אלה, הדו"חות הכספיים של החברה ייערכו לפי תקני דיווח כספיים בינלאומיים (IFRS). החברה תמשיך ותערוך את הדו"חות הכספיים כשהם מותאמים לשינוים בכוח הקנייה הכללי של השקל, ובהתאם לכללים של המוסד לתקינה בחשבונאות בארה"ב (FASB) המנויים בפרק Re6 בדבר פעילויות מפוקחות – תקן לחברות בפיקוח. בנוסף נמשכת המדיניות שהיתה קיימת בחברה עד דצמבר 2007 בנושא ייחוס ההתחייבות הפנסיונית לפי תקופת העבודה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully