ב-2006 הושאר ליד דלת בית הוריו ברמת גן של של עו"ד ירון קוסטליץ, שותף במשרד וינרוט, דבר דואר ובו פירוט של שישה דו"חות חנייה מ-2003-2004. קוסטליץ פנה מייד לעיריית תל אביב וטען להתיישנות. בנוסף ביקש מהעירייה כי תמציא את אישורי המסירה למשלוח ההודעות בדואר רשום. עד שתעשה כן, ביקש שהליכי הגבייה יופסקו.
לטענת קוסטליץ, המייצג בין השאר את מיכאל צ'רנוי ואביגדור ליברמן, העירייה לא הגיבה לבקשתו. חודשים אחדים לאחר מכן הגיעו גובי מס לדירת ההורים (שבה הוא אינו מתגורר), צעקו ואיימו על בני משפחה והשאירו אזהרה לפני פריצה והוצאת רכוש.
קוסטליץ כתב לעירייה שפעולותיה היו בחוסר סמכות משתי סיבות: העבירות התיישנו והפעולה בוצעה נגד מי שאינם החייבים. הלוך וחזור התכתבו הצדדים כשעורך הדין ממשיך לדרוש הוכחות לכך שנשלחו אליו הודעות קנס בתקופה הרלוונטית. תוך כך, שוב הושארה הודעת אזהרה על ביצוע פעולה בכוח - הפעם על דלת ביתו של הפרקליט בגבעת שמואל.
בעוד הוא ממשיך לדרוש את הוכחות המשלוח בדואר רשום של הקנסות המקוריים, גילה קוסטליץ להפתעתו, בתחילת 2007, כי הוטל עיקול בסך 1,894 שקל על חשבון הבנק שלו. זמן מה לאחר מכן שלחה העירייה מכתב ובו צירפה את אישור המשלוח של הקנסות. קוסטליץ דרש מבית המשפט לבטל את הודעות תשלום הקנס.
העירייה הציגה שני מסמכים: מסמך פנימי ממוחשב של אנשים שנשלחו להם הקנסות וכן מסמך ובו חותמת כללית של הדואר לכמות גדולה של קנסות. עו"ד נעה שלו מהמחלקה לחנייה ואכיפה בעירייה טענה בתגובתה לבית המשפט כי הקנסות נשלחו לקוסטליץ על פי כתובתו המעודכנת באותה תקופה. היא ציינה כי די בפלט מחשב של העירייה המצליב תעודות זהות ותצהיר של מנהלת מחלקת חנייה ואכיפה בדבר משלוח הודעות בדואר רשום. לטענתה, ההודעות לא הגיעו לידי קוסטליץ כי הלה נמנע מלדרוש אותן מבית הדואר והראייה לכך היא העובדה שההודעות חזרות בציון - לא נדרש. מנגד הדגיש קוסטליץ בתגובתו לתגובת העירייה כי אין די בחותמת כללית אלא יש צורך באישור מסירה ספציפי.
בדיון באולמה של שופטת בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב, יסכה רוטנברג, הגיעו הצדדים באחרונה להסכמה כי ששת הדו"חות (וכן שני דו"חות נוספים) והעיקול יבוטלו.
(בשח 2912/07)
שותף במשרד וינרוט ביטל קנסות חניה בשל התיישנות: העירייה צריכה להוכיח משלוח של כל דו"ח בדואר רשום
עמית בן-ארויה
1.7.2008 / 19:14