וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבע גייסה 50 מתמחים לעריכת פטנטים והכפילה את המחלקה

יורם גביזון

6.7.2008 / 8:26

35 מהמתמחים החדשים הם בעלי דוקטורט או פוסט דוקטורט; עשרה הם מדענים ישראלים חוזרים

טבע הכשירה את העובדים החדשים באקדמיה לפטנטים, קורס ייחודי שתוכנן למועמדים אלה בשיתוף עם היחידה ללימודי חוץ באוניברסיטת בר אילן.



הגיוס משתלב עם התוכנית האסטרטגית של טבע לחמש השנים הקרובות שהוצגה בפברואר 2008. מנכ"ל טבע, שלמה ינאי אמר אז: "ההשקעה הטובה ביותר שלנו היא במחקר ופיתוח ולכן לא יהיה מוצר שלא ניגע בו. אם צריך נעסיק שני צוותי מחקר במקביל על פיתוח מוצר כדי להגדיל את הסיכויים שנהיה הראשונים שנגיש את הבקשה".



ההשקעה של טבע במחקר ובפיתוח אמורה לצמוח מ-6.2% ב-2007 ל-7.5% מהמחזור וזאת במטרה לממש את אחד מיעדיה המרכזיים של התוכנית: הגדלת נתח השוק של טבע בשוק האמריקאי מ-20% כיום ל-30% ב-2012 וצמיחה ממכירות של 5.2 מיליארד דולר בארה"ב ב-2007, ל-9.5 עד 11.5 מיליארד דולר ב-2012.



הגברת הדומיננטיות של טבע בשוק זה על ידי צמיחה בקצב שנתי ממוצע של 13% עד 17% - פי 3 מקצב הצמיחה של השוק הגנרי בארה"ב - חיונית כדי שטבע תבסס את יכולתה לממש את יתרונותיה, לטפח קשרי מסחר יחודיים עם רשתות הפארם הגדולות, לקוחותיה הגדולים של החברה, ולהכפיל את המכירות עד ל-20 מיליארד דולר ולרשום רווח נקי של 4 מיליארד דולר ב-2012.



הכפלת מחלקת הפטנטים, שמנוהלת על ידי ד"ר יהודה ליבנה, אמורה לסייע לטבע להפוך את הפוטנציאל למכירות. טבע תמשיך לשים את הדגש על הגשת פטנטים על פי סעיף 4 לחוק האץ' ווקסמן, שמקנה בלעדיות ל-6 חודשים לחברה הגנרית הראשונה שמערערת בהצלחה על תוקפו של פטנט. תקופת הבלעדיות היא פרק הזמן שבו חברה גנרית מפיקה את מרבית המכירות והרווח ממוצר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully