האינפלציה הגבוהה תאלץ את נגיד הבנק המרכזי, מרווין קינג, לשלוח מכתב הסבר נוסף לשר האוצר הבריטי - ולהסביר מדוע האינפלציה גבוהה ביותר מ-1% מיעד האינפלציה של הבנק. קינג כבר העריך בעבר כי השנה תחצה האינפלציה בבריטניה את השיעור של 4%. התחומים היחידים בהם נרשמו ירידות מחירים הם ביגוד, הנעלה ואלכוהול.
מחירי המזון והמשקאות שאינם אלכוהוליים עלו ב-2.1% ביוני לעומת מאי, ובשיעור שנתי עלו ב-9.5%. כלל מחירי המזון עלו ב-10.6% בשיעור שנתי, כשמחיר הבקר עלה בשיעור החד ביותר - 11.2%. מחירי האנרגיה המשיכו לצמוח: תעריפי החשמל והגז זינקו ב-13.8% בשיעור שנתי ביוני.
גם ללא מחירי המזון והאנרגיה, נרשם בבריטניה שיעור האינפלציה הגבוה בשנה האחרונה - מדד הליבה עלה ב-1.6%. בהכללת תשלומי הריבית על משכנתאות נרשמה עלייה של 4.6% במדד המחירים ביוני, בשיעור שנתי.
האינפלציה בבריטניה הגיעה ל-3.8% ביוני - שיא של עשור - בהובלת מחירי האנרגיה והמזון
סוכנויות הידיעות
15.7.2008 / 14:17