וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממשלה תקבע היום אם שכר הלימוד באוניברסיטאות יועלה בכ-1,000 שקל

עפרי אילני

20.7.2008 / 8:25

תמיר: הממשלה צריכה להחליט תחילה שלא דנים בשכר הלימוד

זה כמה שבועות דורשת שרת החינוך יולי תמיר להעלות בממשלה את הצעתה להחזרת 1.8 מיליארד שקלים שקוצצו ממערכת ההשכלה הגבוהה בשש השנים האחרונות. לדברי תמיר וראשי מערכת ההשכלה הגבוהה, החזרת התקציבים הכרחית כדי למנוע קריסה כלכלית של המוסדות ובריחה של חוקרים לחו"ל. ראשי האוניברסיטאות אף מזהירים שלא יפתחו את שנת הלימודים הבאה אם לא יוחזרו הכספים.



ועדת שוחט, שהגישה לפני כשנה המלצות לרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה, המליצה כי שכר הלימוד לתואר ראשון יועלה וייקבע על כ-14,800 שקלים בשנה, לעומת כ-8,600 שקלים היום. ראשי הסטודנטים רואים בדיון הפרה של ההסכם שהושג עמם בתום שביתת הסטודנטים בשנה שעברה. בהסכם התחייבה הממשלה להידבר עם הסטודנטים לפני כל העלאה של שכר הלימוד, ולהגיע ל"המלצות מוסכמות" עמם. בעקבות דרישתה של תמיר, זומן לדיון בממשלה גם גיל גולדברג, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב ומ"מ יו"ר התאחדות הסטודנטים.



ראשי התאחדות הסטודנטים הארצית ערכו שלשום ישיבת חירום לקראת ישיבת הממשלה. ראשי הסטודנטים הביעו זעם על קיום הדיון בנושא ועדת שוחט וטענו כי מדובר במחטף. לטענתם, הדיון הוא "בניגוד מפורש להסכם שעליו חתומים נציגי הממשלה והסטודנטים". בזמן ישיבת הממשלה, יפגינו ארגוני הסטודנטים במקום.



ישיבת הממשלה היום תקבע גם אם שכר הלימוד באוניברסיטאות ובמכללות יועלה כבר בשנת הלימודים הקרובה (תשס"ט) בכאלף שקלים. לא מדובר בהעלאה שכלולה בהמלצות ועדת שוחט, אלא בהעלאה שאת ביטולה מתנה האוצר בדיון בהמלצות שוחט. הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה הודיעה בסוף השבוע כי אחרי ישיבת הממשלה היא תנחה את המוסדות להשכלה גבוהה אם להעלות את שכר הלימוד ובאיזה שיעור.



תמיר הביעה אמש התנגדות נחרצת להעלאת שכר הלימוד, ללא הסכמת הסטודנטים. לדברי תמיר, האוצר סירב לאפשר דיון בממשלה בהצעה שלה בעניין החזרת תקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה, בלי דיון בהעלאת שכר הלימוד. "אין ולא יכול להיות שינוי בשכר הלימוד בלי הסכמת הסטודנטים, גם לא באלף שקלים", אמרה תמיר ל"הארץ", "מדינת ישראל העבירה לסטודנטים מכתב מחייב שלא יהיה שינוי בגובה שכר הלימוד, בלי הסכמתם. לדעתי, הממשלה מחויבת לכבד את ההתחייבות הזאת, גם מבחינה משפטית. ההחלטה הראשונה שצריכה להתקבל בממשלה ביום ראשון היא שמוציאים את שכר הלימוד מהדיון".



לדברי תמיר, ייתכן שהממשלה תחליט על העברת תקציב לשנה בלבד למערכת ההשכלה הגבוהה, במסגרת שנת גישור. עם זאת, ציינה, היא מצפה שייערך דיון עקרוני על מדיניות רב-שנתית ורחבה יותר של החזרת המשאבים להשכלה הגבוהה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully