וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: עליות חדות במניות הטלקום; מניות הנפט והמדיה משכו מטה את לונדון

יהודה שויצר

24.10.2001 / 18:32

פראנס טלקום עלתה ב-6.2% ומשכה את פאריס לעלייה של 0.7%; רויטרס ירדה ב-4.7%; דויטשה טלקום עלתה ב-4%; וודאפון איבדה 2.5%; מרקוני ירדה ב-0.3%

מניות הטלקום האירופיות רשמו היום עליות שערים חדות ומשכו את מרבית בורסות אירופה מפתיחה שלילית לעליות נאות. בורסת לונדון, שהתנודדה קרוב לשער הפתיחה, נסגרה בירידה של 0.5% על רקע חולשה במניות המדיה והנפט.

פראנס טלקום כיכבה גם היום והובילה את מדד ה-CAC 40 לעלייה של 0.7%. גם מניית דויטשה טלקום הצטרפה לחגיגת העליות עם עלייה של 4%, ומשכה את הדקס בפרנקפורט לעלייה של כ-2%.

פראנס טלקום, שרשמה עליות חדות אתמול, עלתה היום ב-6.2% נוספים. העלייה החדה היום הגיעה לאחר שממשלת צרפת הורידה את עלות רשיונות הפעלת הרשתות מהדור השלישי. אורנג', שהעריכה אתמול כי תעלה על תחזיות הרווח לשנת 2001, עלתה ב-1%.

מניית וודאפון ירדה ב-2.5% לאחר שמריל לינץ' הוריד את ההמלצה למניה מ"קנייה" ל"צבור", לאחר שזו עלתה ב-29% באוגוסט. האנליסט מארק למברט אמר כי ההאטה בצמיחת מספר מנוייה של חברת הסלולר הגדולה בעולם מבוקרת, אולם המצב הכלכלי מסכן את צמיחת החברה ויש לו ספקות לגבי סיכויי הצלחתה ביפאן. האנליסט הוריד את מחיר היעד למניה מ-245 פני ל-195 פני. המניה נסחרת עתה ב-165.2 פני.

מניות ציוד התקשורת והשבבים עברו למגמה מעורבת: אלקטל עלתה ב-3.1%; מרקוני ירדה ב-0.3%; אינפיניון עולה ב-1.3% ומניית ST ירדה ב-0.1%.

מניות המדיה רשמו ירידות שערים בהובלת רויטרס, שאיבדה 4.7%. מניית רשת סקאי ירדה ב-2.8% ופירסון נסגרה בירידה של 0.5%.

במניות הנפט נרשמה גם היום מגמה שלילית. את הירידות הובילה BP אמוקו שאיבדה 3.1%. Shell סיימה את המסחר בירידה של 2.4%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully