וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רווחיה הרבעוניים של ענקית הכימיקלים דופון עלו ב-11% בעקבות העלייה במכירות בשווקים המתעוררים

סוכנויות הידיעות

22.7.2008 / 15:37

בעקבות העלייה החדה מהצפוי ברווחיה ברבעון השני, העלתה דופון את תחזית הרווח שלה ל-2008



ענקית הכימיקלים דופון (DuPont) דיווחה היום על עלייה של 11% ברווחיה ברבעון השני של 2008, מעל תחזיות האנליסטים, בעקבות עלייה בהכנסות מכימיקלים הקשורים לחקלאות, וגידול במכירות לשווקים המתעוררים - זאת למרות העלייה החדה במחיריהם של חומרי הגלם.



הרווח הנקי של דופון הסתכם במהלך הרבעון ב-1.08 מיליארד דולר, או 1.18 דולר למניה, לעומת רווח של 972 מיליון דולר או 1.04 דולר למניה ברבעון המקביל ב-2007. הכנסותיה של החברה עלו ב-12% ל-8.83 מיליארד דולר, לעומת הכנסות של 7.88 מיליארד דולר ברבעון המקביל שנה קודם לכן. תחזיות האנליסטים היו כי דופון תרשום רווח של 1.07 דולר למניה במהלך הרבעון והכנסות של 8.47 מיליארד דולר.



הכנסותיה של חטיבת החקלאות והתזונה בדופון זינקו ב-23% במהלך הרבעון ל-2.5 מיליארד דולר, בעקבות עלייה בביקוש למוצרים החברה המיועדים להגנה על יבולי תירס, סויה ויבולים אחרים. בעקבות העלייה החדה מהצפוי ברווחיה הרבעוניים, העלתה דופון את תחזית הרווח שלה ל-2008 ל-3.45-3.55 דולר למניה. עם זאת, החברה צופה כי רווחיה ברבעון השני של השנה הנוכחית יהיו נמוכים יותר מאשר בשנה הקודמת.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully